AKP, bu ilkeler ile neden mutabık değil?

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra "bütün formülleri" denediğini ve kalben tatmin olmuş vaziyette görevi geri verebileceğini söyledi. Bunu söylemesinin nedeni...

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştükten sonra "bütün formülleri" denediğini ve kalben tatmin olmuş vaziyette görevi geri verebileceğini söyledi.

Bunu söylemesinin nedeni Devlet Bahçeli'nin "MHP'nin 4 şartından" vazgeçmemiş olması!
MHP'nin dört şartını hatırlayalım önce:
1- Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilmemesi.
2– Çözüm sürecinin eksiksiz ve bahanesiz olarak rafa kaldırılması.
3– Ucu kime dokunursa dokunsun, rüşvet ve yolsuzluk iddialarının üzerine gidilmesi.
4– Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlarının içine çekilmesi.
Madde madde ilerleyelim:
1– Anayasa'nın ilk dört maddesi devletin şeklinin Cumhuriyet olduğunu, laik demokratik ve sosyal hukuk devleti olduğunu, bayrağını, İstiklal Marşı'nı, dilinin Türkçe olduğunu, başkentinin Ankara olduğunu ve bunların değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini öngörüyor.
AKP bunlara karşı mıdır?
Bildiğimiz kadarıyla değil. Ne seçim beyannamelerinde bunlarla ilgili bir değişiklik arzusu var ne de parti programlarında.
Davutoğlu, MHP'nin bu önerisinin hangi kısmıyla mutabık olmadığını ve üzerinde uzlaşamayacağını açıklarsa, biz de öğreniriz.
2– MHP çözüm sürecinin rafa kaldırılmasını istiyor. Cumhurbaşkanı da zaten çözüm sürecinin buzdolabına konduğunu söylemişti. Hangi konuda hemfikir değiller: Buzdolabında durmasında mı, rafta durmasında mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.493 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar