Akdoğan’ın HDP korkusunun nedeni

BAŞBAKAN Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TRT'de katıldığı bir programda HDP'nin barajı geçmesinin "birtakım sıkıntılar" doğuracağını söyledi. "Yani bir siyasi partinin barajı...

BAŞBAKAN Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TRT'de katıldığı bir programda HDP'nin barajı geçmesinin "birtakım sıkıntılar" doğuracağını söyledi.

"Yani bir siyasi partinin barajı geçmesinde sıkıntı olmaz ama bir tarafta bir terör örgütü varsa, elinde silah olan adam varsa, bunun vesayetinden kurtulamayan, onun uzantısı olan bir şekilde onun amaçlarına hizmet eden bir siyasi anlayış varsa bunun normal bir şeymiş gibi görülmesinin üreteceği başka sorunlar olur diye düşünüyorum" dedi.
Akdoğan, HDP'nin İmralı'dan getirdiği Abdullah Öcalan'ın çözüm süreci ile ilgili açıklaması Dolmabahçe'de okunurken, HDP heyeti ile birlikteydi, önce bunu bir hatırlayalım.
Yani esasında Akdoğan'ın, HDP'nin bağımsız adaylarla seçime girip Meclis'te temsil edilmesine, "barış süreci"nde Öcalan ile PKK arasında haber getirip götürmesine bir itirazı yok.
Öyle olsaydı, o toplantıda da bulunmak, ortak fotoğraf karesine girmek istemezdi.
Demek ki itirazı esasen, HDP'nin parti olarak seçime girip barajı geçmesi ile ilgili.
Ve o rahatsızlığın nedeni de Beştepe Sarayı sakininin "başkanlık" hesaplarının bu gelişme nedeniyle suya düşecek olması.
Çünkü akıllarında fikirlerinde sadece bu var: "Türk tipi başkanlık" sistemi getirmek ve dizginlenemeyen hırsıyla Recep Tayyip Erdoğan'ı, seçilmiş padişaha dönüştürmek! Onun için HDP'nin yüzde 10'luk seçim barajına takılmasını istiyor ki HDP'nin çok oy aldığı bölgelerde ekstradan milletvekili çıkarabilsinler, Anayasa'yı kimse ile konuşup uzlaşmak zorunda kalmadan değiştirebilsinler.
Milyonlarca kişinin TBMM'de temsil edilemeyecek olması umurlarında değil.
Çünkü "milli irade" kavramından anladıkları tek şey kendi iradelerini yerine getirecek bir Meclis çoğunluğuna sahip olmak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar