Ağlanacak hale gülmek

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "güvence" verdi ve "Merak etmeyin, sizin güvenliğiniz de teminat altında" dedi. Yıldırım, Başbakan olduğunda “Güler...

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "güvence" verdi ve "Merak etmeyin, sizin güvenliğiniz de teminat altında" dedi.

Yıldırım, Başbakan olduğunda “Güler yüzlü üslubuyla ortamı yumuşatacak” diye yorumlar yapılmıştı.

O yorumların en azından bir bölümünün doğru çıktığını söyleyebilirim, bu sözleri Kılıçdaroğlu’nu değilse bile beni gülümsetti.

7 Haziran seçimlerinin ardından “konsept” değişince, Türkiye neredeyse her gün şehit haberleri ve ölümlerle sarsılan bir ülkeye dönüştü.

En son bildiğim rakam on gün öncesine gidiyor, 550 asker ve polis şehit oldu.

Her gün şehit haberleri gelmeye devam ediyor, onun için kesin rakamı hiçbir kaynakta güncel olarak bulabilmek mümkün değil.

Patlayan bombalarda, operasyonlarda ateş arasında kalarak ölenlerin sayısı da 500’ün üzerinde.

Sayısız kent, İkinci Dünya Savaşı’nda bombardımana maruz kalmış Alman şehirlerine benzemiş.

“Operasyon bitti” denilen şehirlerde bile hâlâ sokağa çıkma yasakları uygulanıyor.

Oteller boş, bombalı terör saldırısı korkusundan turist ayağını kesmiş.

Ve bu ülkenin Başbakanı, ayağına kurşun atılan ana muhalefet partisinin genel başkanına “Merak etmeyin, güvenliğiniz bizim teminatımız altında” diyebiliyor.

İnsan da aslında ağlanacak bu halimize gülüyor ister istemez.

BİZİM PARAMIZLA İFTAR YEMEĞİ

- TARAFSIZ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP milletvekillerine bir iftar yemeği verdi.

Ramazan başlarken “5 yıldızlı otellerde iftar yapmayın” demişti, ama Saray’daki iftar sofrasının da doğrusu ondan farkı yoktu.

Bir tek farkı vardı tabii: Cumhurbaşkanı’nın siyasi amaçlarla verdiği bu iftar yemeğinin faturasını da biz vergi mükellefleri ödedik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar