Kızlar eğlenceli erkekleri sever

Genç erkeklere sesleniyorum... En şahane kızlarla çıkabilirsiniz ama bir tek koşulu var: Ona saygı duyacaksınız ve ilgisini çekecek bir durumunuz olacak. Birçok şiiri ezbere bileceksiniz, anlatacak öyküleriniz olacak...

Genç erkeklere sesleniyorum... En şahane kızlarla çıkabilirsiniz ama bir tek koşulu var: Ona saygı duyacaksınız ve ilgisini çekecek bir durumunuz olacak. Birçok şiiri ezbere bileceksiniz, anlatacak öyküleriniz olacak, ‘hayatta kaybetmiş’ olmayacaksınız.

Gazetedeki odam yine taşındı ve her taşınmada olduğu gibi kitaplar elden geçti, okunacaklar ayrıldı, okunmayacaklar ya da zaten okunmuş olanlar arkadaşlara dağıtıldı.
Kitaplardan biri Beste Uyanık isimli bir yazarın kitabı, adı ‘Koca Bulma Sanatı’ (Doğan Novus).
“Bu kitabı niye saklamışım acaba” diye düşündüm düşündüm, içinden çıkamadım. Yasemin’e vermeye kalksam hışmından uzun süre kurtulamam.
Ama kitabı elimde evirip çevirir, sayfaları atlayarak satırlara takılırken aklıma ortaokulda elimize geçen bir kitap geldi: ‘Kız Tavlama Sanatı’.
Yatakhanede, gece ışıklar söndükten sonra el feneriyle ‘mütalaaya’ devam ederken hatmettiğimiz bir kitaptı bu.
‘İnce Memed’in yazarıyım deseydi...
Birinci dersi hep aklımda: “Kız, kızların olduğu yerde tavlanır. Kahvehanede ve stadyumda kız tavlanmaz.”
Tabii o yılların stadyumlarından söz ediyor, kadınlar tuvaleti bile yoktu.
En anlamlı dersi de şuydu: “Kızlara değer vermezsen onlar da sana yüz vermez!”
Soner Yalçın’ın bir kitabında okumuştum, oradan aklımda kalmış...
Rahmetli Yaşar Kemal, yolda gördüğü Gülriz Sururi’ye “Hişşt küçükhanım, tanışabilir miyiz” diye seslenmiş ama yüz bulamamış.
Sururi daha sonra bir söyleşisinde şunu söylemiş: “‘İnce Memed’in yazarıyım dese her şey olurdu!”


Yaşar Kemal-Gülriz Sururi

Kulaklarınıza
küpe olsun
Bu küçük öykü genç erkeklerin kulaklarına küpe olsun.
En şahane kızlarla çıkabilirsiniz ama bir tek koşulu var: Ona saygı duyacaksınız ve ilgisini çekecek bir durumunuz olacak. Birçok şiiri ezbere bileceksiniz, anlatacak öyküleriniz olacak, ‘hayatta kaybetmiş’ olmayacaksınız. Benimki kadar sahne hâkimiyeti de gerekmez ama şarkı da söylemeniz, mükemmel dans figürleri de öğrenmeniz gerekecek.



Kadın beyni erkeklerden farklı çalışır çünkü.
Erkekler için her olay, beynin ayrı bir bölümünde olup biterken, kadınların beyninde her şey bir arada olup biter. Bunu unutmayacaksınız. Ve eğlenceli olacaksınız.
Şarkıdaki gibi: Girls, just wanna have fun! Cyndi Lauper’in bu şahane şarkısının bu sene 35’inci yılını doldurduğunu biliyor muydunuz? Ben de yeni öğrendim.
Kızları eğlendiremeyenin bu âlemde yeri yoktur!

Viski ile kebap
iyi gider mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.493 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar