Sevgilinize sarılın, baharı hissedin

Ben baharın geldiğini Bebek’te, İnşirah Yokuşu’nun başındaki beyaz köşkün bahçesinde bulunan manolya ağacı açtığında anlarım. Vakit geçmeden sevgilinizle el ele tutuşun, o...

Ben baharın geldiğini Bebek’te, İnşirah Yokuşu’nun başındaki beyaz köşkün bahçesinde bulunan manolya ağacı açtığında anlarım. Vakit geçmeden sevgilinizle el ele tutuşun, o ağacı izlemeye gidin. Toprağı, köklerini hissedin; sevgilinize sarılın, bir bahar daha göreceğiz diye şükredin.

Benim için baharın başlangıcı Bebek’teki dev manolya ağacının açmasıdır.

İnşirah Yokuşu’nun hemen başında, ilkokulun yanındaki beyaz köşkün bahçesindeki manolya ağacı, benim görebildiğim kadarıyla kendi türünün dünyadaki en güzel örneklerinden biridir.

Evet, bu ağaçla bir gönül ilişkim var ama bu, yargılarımı etkilemiyor. Gittiğim yerlerde açmış bir manolya görürsem zihnimde onunla kıyaslarım.

İstanbul’da yaşayanlar gidip görebilirler, gidemeyenler için de arkadaşımız Murat Şaka bir fotoğrafını çekti.

Kışın yaprakları dökülen bir cins bu. Bilimsel adı ‘Magnolia liliiflora’. ‘Mulan manolyası’ da deniliyor.

Bitki ansiklopedilerinde bu kadar büyüyebilecekleri belirtilmemiş ama o büyümüş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar