Başta ‘uymayan’ sonda nasıl ‘uyuyor?’

LİGİN ilk haftasında, yeni yükselmiş Göztepe ile İzmir’de karşılaşan Fenerbahçe, ummadığı bir taşa çarpmıştı. Sonraki altı haftanın önemli bölümü de kafaları...

LİGİN ilk haftasında, yeni yükselmiş Göztepe ile İzmir’de karşılaşan Fenerbahçe, ummadığı bir taşa çarpmıştı. Sonraki altı haftanın önemli bölümü de kafaları taşlara vurarak geçti.

Ligin ilk yarısı bittiğinde Aykut Kocaman, ekibinin rakiplerini “bükeceğini” söylüyordu. Bükücülük meselesini bilemiyorum, bu fantastik bir şey ama dün şunu gördüm ki Fenerbahçe birisini bükecek ise bu kazma-kürek ile olamaz. Kazmalarla çukur filan kazılır da bir bina inşa etmek için daha usta birileri lazım!

Fenerbahçe, zengin bir kadroya sahip değil. Malum mali nedenler ile bu kadroyu ara transferde zenginleştirmeleri de zaten mümkün olamadı. Genç bir oyuncu “bizim sisteme uymuyorsun” diye deyim yerindeyse “sepetlendi”, yerine “bize uyan” da konulamadı. İyi yönetici, kullanılması zor olan yetenekleri kullanmayı başarabilendir. Yeteneksiz kuzuları herkes yönetir.

Deplasmanda da kendi sahasındaki gibi kazanmak için oynayan bir rakip karşısında “tedbiri” ön plana çıkarmak, baş altına güreşen bir Anadolu takımı için kabul edilebilir ama söz konusu Fenerbahçe ise bu olmaz.

Elindeki yetenekleri kullanacak bir düzen yaratacaksın ve kullanacaksın! Bunun için 60 dakikanın geçmesini beklemeyeceksin. Bu “sisteme uymayanlar” sisteme uymadıkları için maçın başından itibaren sahada değillerse, maçın elden gitmekte olduğu son 30 dakikada neden sahadalar?

***

Bu takımların formalarını kim seçiyor, gerçekten merak ediyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar