80 günde devriâlem

Bunu bir fırsat bilip önce ameliyatımı sorunsuz şekilde yapan ve yeniden “sahalara” dönmemin yolunu açan Prof. Dr. Melih Paksoy ve Acıbadem Fulya Hastanesi personeline teşekkürlerimi ileteyim.Bir de Ekim Devrimi’nin 100....

Bunu bir fırsat bilip önce ameliyatımı sorunsuz şekilde yapan ve yeniden “sahalara” dönmemin yolunu açan Prof. Dr. Melih Paksoy ve Acıbadem Fulya Hastanesi personeline teşekkürlerimi ileteyim.

Bir de Ekim Devrimi’nin 100. Yılı vesilesiyle Atlas dergisinin bu ayki sayısında yayımlanan St. Petersburg yazısını yazmak için “bilgi ve görgümü” tazelemem gerekti.

Şimdi sağlık sorununu bir ameliyatla geride bırakmış biri olarak yeniden yola koyulmaya hazırım.

2 aydır üzerinde çalıştığım bir projemi hayata geçirecek aşamaya geldim.

Jules Verne’nin “80 Günde Devriâlem”ini okuduğumda ilkokul beşinci sınıftaydım.

Geçtiğimiz ağustos ayında Atlas ve Atlas Tarih Dergileri Genel Yayın Müdürü Kansu Şarman, yakında gerçekleştireceği Jules Verne sergisi için benimle Açık Radyo’da yayınlanan bir söyleşi yaptı.

80 Günde Devriâlem üzerine yaptığımız bu söyleşi, bir çocukluk hayalimin yeniden beni “dürtmesine” yol açtı.

Romanın kahramanı Phileas Fogg’un izlediği rotayı izleyerek ve aynı araçları kullanarak aynı yolculuğu kaç günde yapabilirim üzerine çalıştım.

Tabii daha kısa sürede bitecek çünkü aynı araçlar bile olsa, hızları artık o devirdeki (144 yıl önceden söz ediyorum) araçlar ile kıyaslanamayacak kadar yüksek.

Bu yolculukta “maceralarımı” sizlerle paylaşacağım.

Bir de Latin Amerika turu planım var.

“Hayatta en iyi ihtimalle yalnızca tek bir büyük deneyim yaşayabiliriz” diyen Oscar Wilde’ın ne kadar yanılmış olduğunu kanıtlama peşindeyim yani!

Bu arada yapmak istediğim biri roman iki de kitap projem var. Üzerinde çalıştığım pro...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 512 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar