15 Temmuz günü çok belirtiler çıkmıştı

15 Temmuz günü darbe girişimine kalkışılacağına ilişkin çok emareler belirdiğini artık biliyoruz. Binbaşı H.A.’nın MİT’e gidip darbe girişimini haber vermesinin dışında, saat o...


15 Temmuz günü darbe girişimine kalkışılacağına ilişkin çok emareler belirdiğini artık biliyoruz.

Binbaşı H.A.’nın MİT’e gidip darbe girişimini haber vermesinin dışında, saat o sırada 14.45 idi, başka emareler de vardı.

Dün yazmıştım, darbeciler tarafından vurulan ve hastaneye götürüldüğünde ölmüş olduğu zannedilen Gazi Albay Davut Ala’nın telefonuna darbe girişimi günü gelen ve Albay’ın “tuhaf” bulduğu mesajdan başka belirtiler de var. Albay Davut Ala, TBMM Komisyonu’nda soruları yanıtlarken bunları bir bir sıralıyor.

Gazi Albay, darbe girişimi öncesinde 66. Mekanize Piyade Tugayı’nda Disiplin Kurulu Başkanı ve Emniyet–Kaza Önleme Subayı olarak görev yapıyordu.

Şu anda kaçak durumda olan tugay komutanı Tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit, Gazi Albay’ı çağırıyor ve “Kışlada disiplinsizlik var, git ve düzelt” diyerek Kartaltepe Kışlası’na komutan olarak gönderiyor.

Gazi Albay, o sırada söz konusu kışlada bir tümgeneral bulunduğunu, tabur komutanının da altı aydır karargâhta görev yaptığını söyleyerek emrin tuhaflığına dikkat çekiyor.

Sonrası “Emir demiri keser” kuralı işliyor, Gazi Albay Kartaltepe’ye, kışla komutanı olarak gidiyor.

15 Temmuz günü tuhaf durumlar yaşanıyor. Gazi Albay’ın ifadesiyle: “O gün çok değişik olaylar tezahür etti.”

1– Tugaydan “Telsiz çevrimi yapılacak” emri geliyor. Bu eylem, normal olarak birliğin komutanı olmadan yapılabilecek bir iş değil. Gazi Albay, bunu soruşturuyor, kimseye ulaşamıyor.

Her düzeydeki birlik komutanının arazide haberleşmesi telsiz ile yapılıyor. Birlikler harekete geçmeden önce de “telsiz çevrimi” yapılarak bir tür tatbikat yapılıyor.

O gün durduk yerde “Telsiz çevrimi yapılacak” emrinin verilmesi ve komutan olmadan bunun yapılması birinci gariplik.

2– 15 Temmuz günü kışlaya atış yapılacağı emri geliyor. Cuma günleri, Türk ordusunda bakım günü ve o gün diğer faaliyetler minimum seviyeye indiriliyor. Böyle bir günde atış yapılacağı emrinin verilmesi ikinci gariplik.

Gazi Albay, kışlaya tayin edildiğinde yazılı ve sözlü olarak “Benim emrim olmadan bir tek mermi bile silahlıktan çıkmayacak” emri de vermiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar