13 yıldır neredeydiniz?

HABERDE şöyle deniliyordu: “Dağlıca’ya çok yakın olan 3 bin 500 rakımlı bölgede, Doski Vadisi olarak bilinen İkiyaka Dağları’ndaki 9 stratejik nokta güvenlik güçlerince ele geçirilerek...

HABERDE şöyle deniliyordu:

“Dağlıca’ya çok yakın olan 3 bin 500 rakımlı bölgede, Doski Vadisi olarak bilinen İkiyaka Dağları’ndaki 9 stratejik nokta güvenlik güçlerince ele geçirilerek teröristlerden temizlendi.”
Bölgeyi bilmeyen, sınırın nereden geçtiğinden habersiz bir yabancı bu haberi okumuş olsaydı şunu anlayacaktı:
Demek ki Türk güvenlik güçleri, kendilerine ait olmayan bir bölgeye harekât yapıp ele geçirmişler!
Hayır, böyle bir şey yok tabii.
Türkiye’nin “ele geçirdiği bölge” zaten Türkiye sınırlarının içinde, Türkiye’ye ait bir toprak parçası.
Geçen gün de Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cizre’ye gitmek istedi.
Cizre Emniyet Müdürü, Kamalak’ın güvenliğini sağlayamayacağını, can güvenliklerini tehlikeye atmamak için de yanına koruma veremeyeceğini söylüyor.
Kamalak, sorumluluğu kendi üzerine alan bir yazı imzalayınca, Cizre’ye girmesine izin veriliyor.
Cizre de Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yer alıyor. İçsavaşın sürdüğü Suriye’de ya da parçalanmış, kimin hangi bölgeyi kontrol etmediği tam olarak belli olmayan Irak’ta değil.
Ama kente gidecek bir siyasi parti genel başkanının can güvenliği taahhüt edilemiyor, ancak sorumluluğu kendi üstüne alırsa kente girebiliyor.
Örneklerin sayısını o kadar çok arttırabilirim ki bu köşeyi doldurmaya yeter.
Bu ülkeyi 13 yıldır AKP hükümetleri yönetti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar