Türkiye'yi Boğan Alt Başlık

Ciddi gazetelere bakın, sayfalarını karıştırın, televizyon haberlerini açın, aşağı yukarı aynı.. Gündem öyle baskı kurdu ki; kıpırdamak imkânsız..Girin berber dükkânına...

Ciddi gazetelere bakın, sayfalarını karıştırın, televizyon haberlerini açın, aşağı yukarı aynı.. Gündem öyle baskı kurdu ki; kıpırdamak imkânsız..
Girin berber dükkânına, oturun mahalle kahvesinde, kulak kabartın sohbetlere..
Konu aynıdır..
Maç muç değil.. Futbol da konuşuluyor ama eğreti.. Ucundan, gönülsüz..
İnsanlarda iştah kalmadı, coşku kalmadı..
Herkesin içi sıkkın..
Peki, ne konuşuluyor?
*
BİR: Güneydoğu’da süren savaş konuşuluyor.. Bubi tuzakları, çelikle desteklenmiş barikatlar, hendekler.. Her eve yerleştirilen patlayıcılar.. Arkasına siperlenen eli silahlı militanlar.. Tam bir savaş görüntüsü.. Güneydoğu’nun bu hale nasıl geldiği soruluyor..
*
İKİ: Şehit cenazeleri konuşuluyor.. Her gün iki üç şehit cenazesi kalkardı, son günlerde yedi, sekize çıktı.. Dört ayda 450’den fazla şehit vermişiz.. Bu savaşın ne kadar süreceği soruluyor..
*
ÜÇ: PKK terörü konuşuluyor.. Bomba yüklü araçlarla büyük kentlerde sivil hedeflere yönelik saldırıları.. PKK’ya lanet ediyorlar.. Bu vahşileri durdurmanın yolu yok mu diye soruyorlar..
*
DÖRT: IŞİD’in canlı bombalarını konuşuyorlar.. Kendini patlatanlar bizim insanımız.. Bu insanların bizle ne alıp veremediğini anlamıyorlar.. Bu insanların bu hale nasıl geldiğini soruyorlar..
*
BEŞ: Kadına şiddet, kadına taciz konuşuluyor.. Neredeyse her gün bir kadın öldürülüyor.. Neredeyse her gün birden fazla kadın erkek şiddetine maruz kalıyor.. Kadına el kaldıranın eli kırılsın diyorlar..
Çare eğitim mi polisiye önlem midir diye soruyorlar..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar Yenilgiyi Hala İçine Sindiremiyor! 23 Nisan 2024 | 514 Okunma İktidarın Kredisi Bitti: Yerel Halk İkna Olmaz! 22 Nisan 2024 | 612 Okunma Yeter Artık Halkı Kandırmayın! 19 Nisan 2024 | 513 Okunma Erdoğan Yanlış Okumuş! 18 Nisan 2024 | 1.207 Okunma Istakoz Çöküşün Simgesi 16 Nisan 2024 | 1.084 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar