Turizmi öldürren dört büyük yanlış

Turizm haftasın-dayız.. Sezon açılışı kutlamaları yapıyoruz ama biz bize..Ortada turist murist yok..İktidar olacak diyor, gelecekler diye umut ediyor, bu işi bilenler gelmezler diyor..Bu yıl sinek avlarız!.Kimi, Antalya...

Turizm haftasın-dayız.. Sezon açılışı kutlamaları yapıyoruz ama biz bize..
Ortada turist murist yok..
İktidar olacak diyor, gelecekler diye umut ediyor, bu işi bilenler gelmezler diyor..
Bu yıl sinek avlarız!.
Kimi, Antalya bölgesi üç kuruşa oda satarak belki temmuz ayını iyi geçirir, ağustos başını iyi geçirir.. 45 gün iş yapar gibi gözükür.. Bu sayede turist sayısında dramatik düşüş görünmez ama işletmelerin gelirlerinde dramatik düşüşler yaşanır iddiasında..
Kimi turist sayısında da dramatik düşüş olacağı kanısında..
Peki neden?
***
İktidarın dört büyük yanlışı oldu ..
BİR: Suriye politikasına girmeyeceğim.. Suriye’nin iç işlerine bulaşması en büyük hatasıydı.. 2 milyon 700 bin Suriyeli başına kaldı.. Bu insanlar ne yapacak? İş, güç yok.. Parası olan insan kaçakçılarına para verdi.. Geçen yıl Ege Denizi kaçak bottan geçilmez hale geldi..
Sahil ilçeleri Suriyelilerle doldu taştı..
İktidar da Avrupa’nın aklı başına gelsin diye etkin mücadele yapmadı.. Sonunda Almanya’nın bastırmasıyla Avrupa yelkenleri indirdi ama Ege’nin imajı yerle bir oldu..
Ege Denizi ölüm denizi olarak anılmaya başladı..
Siz imajı böyle olan bir sahil kasabasına tatile gider misiniz? Çocuk ölülerinin toplandığı denize girer misiniz?
Hayır mı?
Daha niye turist bekliyoruz ki..
Geçen yıl sahil kasabaları ağzına kadar Suriyelilerle doluydu.. Botla kaçmak için sıra bekliyorlardı.. Bu yıl tek bir Suriyeli yok.
Neden?
Bu sorunun yanıtını da iktidar versin!.
***
İKİ: Açık sınır politikası nedeniyle Türkiye’ye giren çıkan belli olmadı.. Cihatçılara göz yumuldu.. IŞİD Türkiye’de de örgütlendi.. Türk IŞİD’i oluştu.. Aradan beş yıl geçti..
Karşımıza canlı bomba olarak çıktılar.. Kendilerini patlattılar..
Böyle ülkeye turist gelir mi?
Turistik alanlar dolup taşar mı?
Dolmaz mı?
Daha niye turist bekliyoruz ki..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeter Artık Halkı Kandırmayın! 19 Nisan 2024 | 474 Okunma Erdoğan Yanlış Okumuş! 18 Nisan 2024 | 1.203 Okunma Istakoz Çöküşün Simgesi 16 Nisan 2024 | 1.080 Okunma Erdoğan Sertleşir mi? 15 Nisan 2024 | 1.090 Okunma 94 Ruhunu Çağırdı 77 Ruhu Geldi… 12 Nisan 2024 | 240 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar