Televizyonlara aile polisi..

Bakanlar Kurulu onayladı.. 2016 yılı programı resmi gazetede yayınladı.. Böylece hükümet aile değerleri tespitine resmen girişti.. Bundan böyle.. Görsel, işitsel ve sosyal medyanın haber, magazin, film ve benzeri tüm...

Bakanlar Kurulu onayladı..

2016 yılı programı resmi gazetede yayınladı.. Böylece hükümet aile değerleri tespitine resmen girişti..

Bundan böyle..

Görsel, işitsel ve sosyal medyanın haber, magazin, film ve benzeri tüm yapımlarının geleneksel aile değerlerimize uygun olmasına yönelik tedbirler alınacakmış!..Olumsuz yayınları caydıracak etkin düzenlemeler yapılacakmış!..

Ne tür tedbirler alınacak?

Bilmiyoruz..

Caydırıcılık nasıl sağlanacak?

Onu da bilmiyoruz..

*

İlk hedef diziler olacak.. Diziler, RTÜK marifetiyle sıkı denetim altına alınacak.. Her kareye her sahneye geleneksel aileye uygun mu değil mi diye bakılacak..

Kim bakacak?

Ahlak polisi..İsterseniz biraz yumuşatalım; aile polisidiyelim..

Aile değerlerinden sorumlu polis(görevli)..

*

Şöyle olacak herhalde..

Mesela diyelim ki; bir dizide evin içinde ayakkabıyla dolaşılıyor.. Aile değerlerinden sorumlu polis; ‘geleneksel aile değerine aykırı terlikle dolaşılması lazım’diyecek..

Kes cezayı..

Mesela diyelim ki; bir dizide genç adam büyüklerinin karşısında bacak bacak üstüne atarak oturuyor.. Aile polisi; ‘bacak bacak üstüne atmak saygısızlıktır, aile değerlerimize uygun değildir’diyecek..

Kes cezayı..

Mesela diyelim ki; dedeler, nineler varken genç uzun oturuyor; ‘değerlere aykırı’denilecek.

Kes cezayı..

*

İş bu hale gelebilir..

Bu hale gelene kadar olacakları düşünün.. Nelerle karşılaşacağımızı..

Belli.. İlk hedef dizilerdeki evlilik dışı ilişkiler, nişanlıların davranışları, flört halleri, aile içi kumpaslar, tezgahlar olacak!..

Aile polisinin işi çok!..

*

Gelelim işin vahim kısmına..

Sorum şu..

Bir ülkede geleneksel aile değerlerini siyasi iktidar belirliyorsa, kendi belirlediği değerlere için tedbirler getireceğini ilan ediyorsa.. Ahlak polisi müessesesini devreye sokmaya hazırlanıyorsa..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar Yenilgiyi Hala İçine Sindiremiyor! 23 Nisan 2024 | 517 Okunma İktidarın Kredisi Bitti: Yerel Halk İkna Olmaz! 22 Nisan 2024 | 612 Okunma Yeter Artık Halkı Kandırmayın! 19 Nisan 2024 | 513 Okunma Erdoğan Yanlış Okumuş! 18 Nisan 2024 | 1.209 Okunma Istakoz Çöküşün Simgesi 16 Nisan 2024 | 1.084 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar