Mil hırsızı ya Fetö'cüyse!

Geçen gün Vatan gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Güney Öztürk’le sohbet ediyorduk.. Başından geçen bir olayı anlattı.. Hepimizin başına gelecek cinsten.. Rica ettim, “Bana yaz...

Geçen gün Vatan gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Güney Öztürk’le sohbet ediyorduk..

Başından geçen bir olayı anlattı..

Hepimizin başına gelecek cinsten..

Rica ettim, “Bana yaz, pazar günü köşemde yayımlayayım, belki senin gibi yüzlerce kişi de mağdur olmuştur” dedim..

Beni kırmadı, yazdı..

Öztürk’ün kaleminden başına gelenler..

***

“Hafta içinde THY’den cep telefonuma gelen bir mesajla sarsıldım. Mil hesabımdan ‘hiç tanımadığım’ N.F Tuncsav adlı kişi adına business class ödül bileti düzenlendiği ve bu işlemin bilgim dâhilinde yapılmadıysa THY çağrı merkezini aramam gerektiğini belirten bir mesajdı. Mesajın sonuna da Çağrı Merkezi telefonları iliştirilmişti. Haliyle önce panikledim, çünkü Miles&Miles dolandırıcılığı ilk kez başıma geliyordu. Ama sonra rahatladım ‘İyi ki’ dedim içimden ‘THY hesap sahiplerine bu şekilde mesaj göndererek double-check yapıyor, demek ki böyle şeyler yaşanıyor.’ Derhal çağrı merkezini aradım, durumu anlattım. Bir şikâyet dilekçesi düzenlendi. Telefonu kapatır kapatmaz dilekçem mail adresime düşüverdi. İçim rahatladı.

***

Ben her şeyin düzelmesini beklerken, cuma günü mesai bitimi sonrası THY’den gelen mail ile resmen şoke oldum. THY bana ‘Pin kodunun yabancı kişilerle paylaşılmaması gerekmektedir. Bu bilgiler ışığında talebinizi olumlu yanıtlayamıyoruz’ diyordu.

***

Ben pin kodumu kimseyle paylaşmadım. Zaten gazeteci olduğum için özel hassasiyet gösteririm. Bir şekilde ele geçirilmiş. Şimdi suçlu ben oldum iyi mi! Ortalıkta benim ya da başka birilerinin hesap bilgileriyle işlem yapıp, bedava bilet alan şahıslar var ve THY bana, ‘Bizi ilgilendirmez, pin kodunuzu iyi saklayın’ diyor. Madem öyle neden THY, ‘Şu isimle hesabınızdan mil kullanımı olmuştur, bu işlem bilginiz dâhilinde yapılmadıysa çağrı merkezimizi arayın’ diye boş boş mesajlar atıyor, onu da anlamış değilim.

***

Ben hiç kredi kartları hack’lenip binlerce dolarlık sanal alışveriş dolandırıcılığına uğrayan kişilerin bankalarca ‘Sorumlusu sizsiniz, şifrenizi iyi saklasaydınız, ödeyin paraları’ dediğine şahit olmadım. Tüketici hakları THY’de geçmiyor mu?

***

Şimdi hop oturup hop kalkıyorum. Beni asıl endişelendirense, gülmeyin ama bu dolandırıcılığı yapan kişinin Allah korusun, bir örgütle falan bağlantılı çıkma ihtimali. İşte o zaman hapı yuttuğumun resmidir. Gel de izah et bakalım.”

***

Güney’in yazdıkları bu kadar..

Doğru ya.. Millerin gitmesi önemli değil, Güney’in millerini çalarak business class bilet alan kişi ya FETÖ’cüyse..

Elektronik ortamda her türlü sahtekârlığı yapmakta uzmanlar..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan Yanlış Okumuş! 18 Nisan 2024 | 1.186 Okunma Istakoz Çöküşün Simgesi 16 Nisan 2024 | 1.080 Okunma Erdoğan Sertleşir mi? 15 Nisan 2024 | 1.090 Okunma 94 Ruhunu Çağırdı 77 Ruhu Geldi… 12 Nisan 2024 | 239 Okunma AKP İçin İstedi Nasip CHP’ninmiş!.. 10 Nisan 2024 | 417 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar