İstikamet mezarlık; ya canlı ya ölü...

Peki, deprem olursa nereye gideceğiz, nerede toplanacağız? AVM'lerde!.. Evet, evet yeni toplanma merkezleri olarak AVM'ler ilan edildi.

Peki, deprem olursa nereye gideceğiz, nerede toplanacağız? AVM'lerde!.. Evet, evet yeni toplanma merkezleri olarak AVM'ler ilan edildi. Deprem olursa oralara sığınacakmışız. Başka?.. Zincirlikuyu Mezarlığı'na

Her depremden sonra aynı konular konuşulur, tartışılır. Kısa süre sonra unutulur gider.

Bunların başında çürük binalar gelir.

Mesela, İstanbul'da yedi büyüklüğünde deprem olursa on binlerce binanın yassı kadayıfa döneceği yüzbinlerce insanın öleceği, milyonların evsiz kalacağı hatırlatılır.

Büyük kaos yaşanacağını, yağmaların olacağını, Türkiye'nin 50 yıl geriye gideceği uyarısı yapılır.

Deprem vergileri de gündeme gelir. 21 yıldır toplanıyor, nere gittiği belli değil! 70 milyar liranın uçup gittiği söylenir. Bu parayla 500 bin binada dönüşüp yapılması gerektiği ama yapılmadığı söylenerek iktidar partisi (18 yıldır AKP) suçlanır.

Toplanma alanları da gündeme gelir. Deprem sonrası en büyük sorun hafif veya ağır hasarlı binalardan sağ çıkan insanların nerede toplanacağıdır. On binlerce çadırların nerede kurulacağı ayrı ama çok önemli sorundur.

1999 depreminden sonra toplanma alanları da, acil geçiş yolları da, çadır kurulacak alanlar da belirlendi. Üç - beş yıl sonra unutuldu. AKP iktidarı inşaata yüklenerek büyüme yolunu seçince üzerlerine gökdelenler konduruldu, AVM'ler yapıldı.

Örnek vermek gerekirse; İstanbul'da kent merkezinde insanların sığınacağı park kalmadı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeter Artık Halkı Kandırmayın! 19 Nisan 2024 | 393 Okunma Erdoğan Yanlış Okumuş! 18 Nisan 2024 | 1.199 Okunma Istakoz Çöküşün Simgesi 16 Nisan 2024 | 1.080 Okunma Erdoğan Sertleşir mi? 15 Nisan 2024 | 1.090 Okunma 94 Ruhunu Çağırdı 77 Ruhu Geldi… 12 Nisan 2024 | 240 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar