İstanbul depremi bağımsızlık meselesi

Farkında değiller. Deprem Covid - 19 gibi. Daha da beter; partili ayrımı yapmada yıkıp geçiyor. Dünyada sadece bizde şiddetli sarsıntılar olmuyor. Ama sadece bizim gibi ülkelerde insanlar ölüyor.

Başkan deprem konusunda siyasi tavır alındığı için dertli. "Feryat ediyorum" diyor ve ekliyor; "Kimse bu işi çözeriz diye siyasi nutuk atmamalı." İmamoğlu'na göre bu işin altından ne Cumhurbaşkanlığı kalkar, ne bakanlıklar kalkar ne İstanbul Belediyesi kalkar, ne başka bir kuruluş kalkar

Başlıktaki ifade İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ait.

Yüzde yüz katılıyorum. Türkiye, 7'nin üzerindeki İstanbul depreminin altında kalır. Sadece İstanbul yıkılmakla kalmaz, Türkiye yıkılır, ekonomi çöker.

Peki ne yapmak lazım?

İmamoğlu'na göre seferberlik ilan edilmeli.

Ama 20 yıldır nedense seferberlik ilan edemedik.

20 yıldır deprem öldürmez çürük binalar öldürür diyoruz ama çürük binalar daha da çürümüş halde yaşamı, ekonomiyi, İstanbul'u tehdit ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar Yenilgiyi Hala İçine Sindiremiyor! 23 Nisan 2024 | 517 Okunma İktidarın Kredisi Bitti: Yerel Halk İkna Olmaz! 22 Nisan 2024 | 612 Okunma Yeter Artık Halkı Kandırmayın! 19 Nisan 2024 | 513 Okunma Erdoğan Yanlış Okumuş! 18 Nisan 2024 | 1.208 Okunma Istakoz Çöküşün Simgesi 16 Nisan 2024 | 1.084 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar