"Halk tercihini yaptı" diyorlar, ya pişmansa!

Demem şu; kişilere göre kurgulanan Anayasalar eninde sonunda değişmek zorunda. "Halk tercihini yaptı" diyorlar ben de diyorum ki, ya halk pişmansa? Hadi gelin soralım!

12 Eylül rejimi de benzer yaklaşım içindeydi; halkın kahir ekseriyeti kabul etti, dönüş yok. Dönüldü işte

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için AK Parti ile ittifak değil ama bir masa kurulabilir. Ana muhalefet lideri de orada olmak durumundadır" çıkışı iyi oldu, yerinde oldu.

Rejim/sistem tartışmasının fitilini ateşledi. Önerdikleri güçlendirilmiş parlamenter rejimi tartışmaya açtı.

Köşe yazılarının konusu olmaya, televizyon tartışmalarında yerini almaya başladı.

Tabii muhalefetin önerisi konuşulurken ister istemez "Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi" denilen dünyada eşi benzeri olmayan, bana göre ucube rejim/sistem de masaya yatırılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin ettiği günden bugüne 54 ay geçti.

Fikir sahibi olmak için...

Rejimi/sistemi sorgulamak için...

"Evet, iyi oldu veya hayır iyi olmadı" demek için...

Karar vermek için yeterli süre.

Dikkat ediyorum; Türk usulü rejimi/sistemi savunanların elinde güçlü argümanlar yok. Elleri zayıf. Açıkçası tutunacakları dal yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar Yenilgiyi Hala İçine Sindiremiyor! 23 Nisan 2024 | 513 Okunma İktidarın Kredisi Bitti: Yerel Halk İkna Olmaz! 22 Nisan 2024 | 612 Okunma Yeter Artık Halkı Kandırmayın! 19 Nisan 2024 | 513 Okunma Erdoğan Yanlış Okumuş! 18 Nisan 2024 | 1.207 Okunma Istakoz Çöküşün Simgesi 16 Nisan 2024 | 1.084 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar