Cumhurbaşkanı pes etti!

İpleri elinden kaçırmış demektir

Hükümetin tek temsilcisi Merkez Bankası'nın faiz artırımı karşısında sesini çıkarmıyorsa... Karşı çıkmıyorsa... Kulağının üstüne yatmayı tercih ediyorsa...
Cumhurbaşkanı'nın sözü hâlâ kulaklarımda. Daha bir ay önce söyledi, taze taze. Dedi ki; "Asıl iş faizi düşürerek enflasyona aşağıya indirmektir. Faiz enflasyonla doğru orantılıdır, ne kadar aşağı çekerseniz o kadar aşağı iner."

Cumhurbaşkanı yıllardır (belki de 10 yıldır) diyor ki, "Faizi indirirseniz enflasyonda aşağı iner."

Bu tez doğruysa, faizi artırırsanız enflasyon da artar.

Merkez Bankası dün itibariyle politika faizini yüzde 17'den yüzde 19'a çıkarırken enflasyonu kontrol altına almak mı istedi, düşmesi için mi faiz silahını çekti yoksa enflasyonu artırmak mı istedi?

Çünkü ekonomistler bilir; yüksek enflasyonla da büyüme sağlanabilir.

Neyse bu konu ekonomi biliminin alanına giriyor, ben ilgilendiğim alana siyasete döneyim.

Şimdi diyeceksiniz ki siyasete dönelim diyorsun ama ekonomi yazıyorsun, faiz, kur, enflasyon... Yazıyorum çünkü olan bitenin ekonomiyle ilgisi yok. Tamamen siyasetin alanına giriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar Yenilgiyi Hala İçine Sindiremiyor! 23 Nisan 2024 | 517 Okunma İktidarın Kredisi Bitti: Yerel Halk İkna Olmaz! 22 Nisan 2024 | 612 Okunma Yeter Artık Halkı Kandırmayın! 19 Nisan 2024 | 513 Okunma Erdoğan Yanlış Okumuş! 18 Nisan 2024 | 1.208 Okunma Istakoz Çöküşün Simgesi 16 Nisan 2024 | 1.084 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar