Cumhurbaşkanı "demokrasi seferberliği" derken ne kastetti?

Demokrasinin kalitesi nasıl yükseltilecek? İktidar, Cumhurbaşkanı demokraside ne tür adımlar atacak? Cumhurbaşkanı üç konuda seferberlik ilan etti: ekonomi, hukuk ve demokrasi.

Demokrasinin kalitesi nasıl yükseltilecek? İktidar, Cumhurbaşkanı demokraside ne tür adımlar atacak?

Cumhurbaşkanı üç konuda seferberlik ilan etti: ekonomi, hukuk ve demokrasi.

İlk ikisinde yapacaklarını tahmin etmek zor değil. Merkez Bankası'nın üzerindeki baskıyı kaldıracaklar, bağımsız karar almalarına izin verecekler, piyasayı daha çok dinleyecekler.

Faizin artırılmasına göz yumacaklar (belki de sarsıcı oranda). Sıcak paraya davetiye çıkaracak. Bir süre gel - kazan - git politikası izlenecek!

İlk etapta yapılacak işler bunlar. Yabancı yatırımcıların gelmesi için ciddi hukuk reformuna ihtiyaç var.

Var olmasına var da bugünden yarına olacak mesele değil. İktidarın kısa vadeli talebini kesmez. Herkesin alkışladığı reformlar da yapsanız sonucunu kısa vadede alamazsınız. Yapacağınız değişiklikleri savcıların, hakimlerin yüksek yargının içselleştirmesi gerekir. Bu da uzun mesele.

Kısa vadede ne yapılabilir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidar Yenilgiyi Hala İçine Sindiremiyor! 23 Nisan 2024 | 344 Okunma İktidarın Kredisi Bitti: Yerel Halk İkna Olmaz! 22 Nisan 2024 | 610 Okunma Yeter Artık Halkı Kandırmayın! 19 Nisan 2024 | 513 Okunma Erdoğan Yanlış Okumuş! 18 Nisan 2024 | 1.207 Okunma Istakoz Çöküşün Simgesi 16 Nisan 2024 | 1.083 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar