Savaş kombinasyonları

Cuma günkü “Kurgu-lanmış gerçekler” başlıklı yazımızda Amerika vatandaşlığından ayrılan aktivist Kenneth O’Keefe’nin Rusya’nın RT kanalında yaptığı...

Cuma günkü “Kurgu-lanmış gerçekler” başlıklı yazımızda Amerika vatandaşlığından ayrılan aktivist Kenneth O’Keefe’nin Rusya’nın RT kanalında yaptığı çarpıcı açıklamalarına yer vermiştik...


Diyordu ki “Ortadoğu’daki savaşı anlayabilmek için Oded Yinon’un 1982 yılında yazdığı İsrail’in Stratejisi’ni anlamak gerekir...”
“Hiçbir Müslüman sadece din değiştirmiyorlar diye erkekleri, kadınları ve çocukları infaz etmeyi asla meşru görmez” diyen O’Keefe, “Bu insanlar Müslüman olamaz. Onlar, Birleşik Devletler canavarı ve onun yardakçıları İsrail, İngiltere ve diğerlerinin doğurduğu canavarlardır. Bu canavarlar, ABD’nin özünü oluşturan, asla bitmeyen savaş politikasını ve devam eden cinnet halini meşrulaştırmak için bilinçli olarak oluşturuldular” şeklinde perde arkasında kurgulanan bir gizli gerçeği dünyaya haykırıyordu.
*
“İsrail’in Büyük İsrail Projesi’ni meşrulaştıracak bir gerekçeye ihtiyaç duyduğunu” belirten O’Keefe, “Bunun için de bölgede mezhepçi nefret ve şiddetin tohumlarını ekmek gerekiyordu. Bu planın bir numaralı hedefi Irak’tı, bunu başardık, hayır Irak bir başarısızlık değildir, Irak büyük ölçüde batık bir devlettir...” diyor.
“İnsanların başlarının kesildiğini, tüm bu çılgınlığı görüyoruz ve bunun bir felaket olduğunu düşünüyoruz. Hayır, öyle değil, gerçekte hepsi planın parçası, Irak’ı üç ayrı devlete bölme planının bir parçası” diyen O’Keefe şunları söylüyor:
Bu sözde savaşın asıl amacının terörle mücadele ya da dünyayı daha iyi yer haline getirmek olduğu varsayımını reddediyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarından sonra 31 Ekim 2022 | 157 Okunma Hiç ışık yok 29 Ekim 2022 | 89 Okunma Derin yapılar 26 Ekim 2022 | 220 Okunma Çalkantılı geçmiş 24 Ekim 2022 | 165 Okunma Yol haritaları 22 Ekim 2022 | 113 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar