Oyun değiştiriciler

Arabistanlı gazeteci Kaşıkçı’nın akıbeti nerdeyse faili meçhule doğru gidecekti... Yani, birileri Türkiye’nin başına yine bir çorap örmeye kalkarken yakalandı. Ve günlerden beri...

Arabistanlı gazeteci Kaşıkçı’nın akıbeti nerdeyse faili meçhule doğru gidecekti...

Yani, birileri Türkiye’nin başına yine bir çorap örmeye kalkarken yakalandı.

Ve günlerden beri yaşananları ibretle izliyoruz...

Ki bize göre ceset parçalanarak alıp götürüldü...

Beş parçaya bölünen gazeteci Kaşıkçı’nın cesedi valizlere konularak, diplomatik dokunulmazlığa sığınılarak alıp götürüldü diye biliyoruz.

Böylesine bir katı tavrı, merhametsizliği kimse hak etmiyor ve ne acıdır ki İslam coğrafyası gittikçe bataklığa dönüşüyor.

***

Diyoruz ki İslam ülkeleri artık kendilerini sorguya çekmeli.

İslam ülkeleri, bir Müslümanın ne kadar acımasız olabileceğini dünyaya anlatacaklarına, vicdanlı ve merhametli olduklarına dair olaylarla gündeme gelebilmelilerdi.

Üst üste facialarla tüm kazanımları ziyan ediyorlar.

İktidar kabadayıları muhaliflerle mücadele yollarını cinayet işlemekte bulmuş.

Yazık!

***

İktidarları korumaya odaklanan gizli veya açık, kurumsal ya da kişisel güçler kendi geleceklerini garanti altına alabilmek için her türlü çirkefliğe imza atmaktan çekinmiyor.

Üç günlük dünya gerçeğine teslim olduklarını lafla anlatıyorlar ama herkes üç yüz yıl kalacakmış gibi bir hesap kitabın derdiyle meşgul...

Devletlerin, iktidarların vahşice işledikleri, işlettirdikleri cinayetlerin ve katliamların gerçekleşmemesi için adaletin güçlü olması gerekiyor.

Adalet siyasi veya krallıkların emrine girdiğinde ise kimsenin ne mal ne de can güvenliği kalıyor.

Oyun içinde bin türlü oyun oynayan İslam ülkelerindeki gizli ve açık güçler artık bu kepazelikleriyle gündeme gelmemeli.

***

Batılılar Arabistan’ı kınıyormuş, protesto ediyormuş gibi yapıyor ama Çöl Davos’u diye bilinen toplantıya da bütün dünya devleri utanmadan katılmış.

Batılı devletler ve şirketler ise Suudi yönetimiyle 50 milyar dolarlık petrol ve silah anlaşmalarını imzalamış.

Oyun değiştiriciler de, oyun bozucular da aynı çuvalda...

Anlıyoruz ki her geçen gün biraz daha kıyamete doğru yol alıyoruz...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarından sonra 31 Ekim 2022 | 153 Okunma Hiç ışık yok 29 Ekim 2022 | 87 Okunma Derin yapılar 26 Ekim 2022 | 216 Okunma Çalkantılı geçmiş 24 Ekim 2022 | 163 Okunma Yol haritaları 22 Ekim 2022 | 113 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar