Kurgulanmış gerekçeler

Birileri sanıyor ki; ABD, Rusya, İngiltere ve İsrail ile Batılı ülkeler Ortadoğu’daki kanlı savaşı durduramıyor.Yine birileri sanıyor ki; tüm dünya bu coğrafyadaki DAEŞ veya IŞİD ya da düne kadar...

Birileri sanıyor ki; ABD, Rusya, İngiltere ve İsrail ile Batılı ülkeler Ortadoğu’daki kanlı savaşı durduramıyor.
Yine birileri sanıyor ki; tüm dünya bu coğrafyadaki DAEŞ veya IŞİD ya da düne kadar El Kaide adlı terör örgütleriyle savaşıyor.


Ve birileri de sanıyor ki; sosyal medya platformu da artık terör örgütlerinin vahşi katliamlarının bir sahnesi...
Birileri ya da içimizdeki Batı’ya sadece yaşam tarzından dolayı deli gibi hayran ama İslam coğrafyasına da düşman olan kafalar böyle sanmaya devam ederken belki de hiç bir zaman gerçekleri yazmayacak ve söylemeyecek.
Lakin, birileri Batılıların içinden çıkıyor ve isyan edercesine tüm ezberleri bozuyor.
H
Ortadoğu ve İslam ülkelerinin içinde bulunduğu paramparça vaziyetinin perde arkasındaki gerçekleri aktivist Ken O’ Keefe anlatıyor...
Ve 1982’de Oded Yinon’un hazırladığı rapordan bahseden O’ Keefe İsrail’in varlığının İslam ülkelerinin parçalanarak küçük yapay devletlere bölünmesine bağlı olduğunu vurguluyor.
Yinon ise Irak ve Suriye’nin üç bölgeye ayrılmasını öngören raporun ardından Büyük İsrail hayalini gerçekleştirmeyi hedefleyen bir master planın akıl hocalarından biri.
*
O’Keefe ise Mayıs 2010’da İsrail ordusunun saldırısında Gazze filosuna katılanlardan biri.
Terörle mücadele konusunda yapı-lanların dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek olmadığını belirten O’Keefe diyor ki:
IŞİD militanları İsrail’de tedavi ediliyor. Ve bugüne kadar dünya kamuoyuna vahşi örgüt diye pazarladıkları IŞİD İsrail’e hiç saldırmadı!
IŞİD, DAEŞ gibi örgütlerin İslam’la bir ilgisinin olmadığını vurgulayan O’Keefe, aksine, bu örgütlerle İslam’a savaş açtıklarını belirterek diyor ki:
IŞİD, Amerika, İsrail ve İngiltere’nin meydana getirdiği bir canavardır!
*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarından sonra 31 Ekim 2022 | 153 Okunma Hiç ışık yok 29 Ekim 2022 | 87 Okunma Derin yapılar 26 Ekim 2022 | 216 Okunma Çalkantılı geçmiş 24 Ekim 2022 | 163 Okunma Yol haritaları 22 Ekim 2022 | 113 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar