Zamanın Çarkları

Âhir zamanda zamanın çarkları hızlı dönecekmiş. Zamanla birlikte fitne ve fesatlar da akıl almaz bir hızla çoğalıyor. Zaman her yerde aynı hızla mı akıyor? Bence, sakin tenha uzak köşe yerlerde...

Âhir zamanda zamanın çarkları hızlı dönecekmiş. Zamanla birlikte fitne ve fesatlar da akıl almaz bir hızla çoğalıyor. Zaman her yerde aynı hızla mı akıyor? Bence, sakin tenha uzak köşe yerlerde nisbeten ağır akar. Mesela tenha bir yaylada. Yüz kadar ev var, nüfus dört beş yüz, bir de telefonçekmezse oh kekah; oraya çekilenler en büyük çarkın dişleri içinde dönerler. Merkezdeki dişlilere göre daha ağır döner. Ah, fitne ve fesatların az olduğu bir yerde yaşayabilsem. Çocukluğumda zaman daha ağır dönüyordu.

***

Müslümanların kurmayları, hocaları, şeyhleri, ağabeyleri, liderleri; çare ve çözüm bulma uzmanları olmalıdır. İslam, fıtrata uygun çareler ve çözümler dinidir. Kur’an ve Sünnet bütün dertlere, krizlere, sıkıntılara karşı alınabilecek çare ve çözümlerin kaynağıdır. Krizleri, sıkıntıları giderecek, çözecek çare ve çözümleri şifahî kültürlü bedevî Müslümanlar arayıp bulamaz. Bu iş için medenî, yüksek kültürlü, en geniş mânasıyla “yazılı” Müslüman olmak gerekir.

***

Vasıflı gerçek Müslümanın en büyük kerameti istikamet, yani doğruluk dürüstlüktür. Doğru dürüst olmayan kimse yarı Müslümandır ve ondan fazla bir hayır gelmez.

***

Bu devirde, bilhassa Türkiye ’de; İman, İslam, Kur’an, Sünnet, Şeriat, Ümmet için yapılan hiçbir hizmet yeterli değildir. Hizmetlerini mükemmel sananlar ve gösterenler çok eksik insanlardır.

***

Birine: Benim bildiğim o muhterem zat bir İslam büyüğüdür. Siz kalkmış onu bir cemaat ve tarikat büyüğü olarak gösteriyorsunuz. Çok yanlış!

***

Deccal’ı Mehdi, veli sanan, ona rahmet okuyan kimse ne din alimidir, ne de tarikat şeyhi. İman, İslam, Kur’an, Şeriat düşmanından Mehdi ve veli olmaz.

***

İstidracları keramet sanan cahiller…

***

Konya Müslümanlarına: Polisin yakalamakla bitiremediği kötü karıların sayısı mübarek ve muazzez şehrinizde ne kadar çoğaldı? Niçin yasal sınırlar içinde emr-i mâruf ve nehy-i münker yapmıyorsunuz? Çarpılmaktan korkmuyor musunuz?

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar