Yıldız parkında ikindi çayı

PAZARTESİ günü ikindi çayını Yıldız Parkında içmeye, biraz hava almaya, (kaldıysa) kuş sesi dinlemeye niyetlenmiştim. Yola çıktım, parkın ana kapısına geldim ki, otomobil girişlerine...

PAZARTESİ günü ikindi çayını Yıldız Parkında içmeye, biraz hava almaya, (kaldıysa) kuş sesi dinlemeye niyetlenmiştim. Yola çıktım, parkın ana kapısına geldim ki, otomobil girişlerine kapalı. Niçin kapalı?.. Kapatmışlar… Peki parka nasıl gireceğiz? Şuradan git, buradan sap… Ortaköye gittik, dolandık, velhasıl kapıyı bulup giremedik.

Parkta çay içip kuş sesi dinlemek hayallerim buhar olmuştu.

Geri döndük. Ortaköyden Beşiktaşa giderken, yolda budanmış bir ağaç gördüm. Dal mal bırakmamışlar, telgraf direği gibi ortasından kesmişler. Yahu böyle ağaç budanır mı? Budama adı altında dehşetli bir ağaç katliamı yapılıyor. Bir kısmının fotoğraflarını çektirip broşür halinde yayınlamak istiyorum. Ağaçların, yeşilliğin bizim üzerimizde hakları var. Bitkilerin de dili var ama biz anlayamıyoruz. Onların haklarını korumam gerekir.

Tophaneye geldik, sağa döndük, İtalyan hastahanesinin bulunduğu dik yokuştan yukarıya çıkarken sol tarafta ekolojik gıda maddeleri satan Balya Organik isminde bir dükkan var. Önünde birkaç masa… Çayı orada içtik, yanında poğaçaya benzeyen enteresan tuzlu kekler yedik. Oradan karışımı içinde siyez unu bulunan doğal bir ekmek aldım. (Siyez: Bir tür yabani buğdayın ekilip biçilmesi…) (Balya Organik, Defterdar Yokuşu, Batarya sokak 16/A Cihangir)

Gelmişken biraz Cihangir’i gezelim dedik. Bir kenarda kalmış bahçeli bir köşk var ona baktık. İçinde oturan yok. Böyle bir köşkü olup da imar edip oturmayana şaşılır.

Çukurcumanın üst tarafındaki bir eskiciden içleri dışlarından müzeyyen (süslü, nakışlı) antüika çay fincanları aldım. Bir de Şam işi sedefli markütöri bir sehpa.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar