Yeni Bir Darbe Sanmışlar

GEÇENLERDE İzmir’in bir ilçesinde gece yarısı cami hoparlörlerinden selâ verilmeye başlanmış. Halk yine mi darbe oldu diye telâşa kapılmış. Başta müftülük olmak üzere resmî...

GEÇENLERDE İzmir’in bir ilçesinde gece yarısı cami hoparlörlerinden selâ verilmeye başlanmış. Halk yine mi darbe oldu diye telâşa kapılmış. Başta müftülük olmak üzere resmî makamlar tahkikata başlamış… Niçin böyle yapılmış.. Bence hoparlör tutkunluğu ve merakından olmuştur.

***

İstanbul’un bir parkındaki ağacın kırmızı meyvelerini yiyen bir vatandaş ölmüş. Parklara böyle zehirli ağaçlar dikmemek gerekir. İlle dikilecekse, görünür bir yerine “Meyvelerini tüketmeyiniz, zehirlidir, öldürür” yazılması şarttır.

* Çileli bayram dönüşünde bir ara trafik Sapanca’dan itibaren tıkanmış. Bu habere yorum yapmıyorum.

* İslamî kültüre bağlı Müslüman anne babaların çocuklarına mutlaka Osmanlıca öğrettirmeleri gerekir. Bunu yapmazlarsa onları cahilliğe mahkum etmiş olurlar. Ya anne baba Osmanlıca bilmiyorsa..

* Din, devlet, millet, vatan, toplum hizmetlerini ehliyetsiz ve liyakatsiz kimselere vermek; bu saydığım beş ana değere hıyanet ve büyük kötülük etmektir.

* İyi, akıllı, derin düşünceli, medenî, yüksek kültürlü bir Müslüman az konuşur, öz konuşur, faydalı konuşur. O, asla zevzeklik ve gevezelik etmez.

* Laikliğin, Kemalizmin, ateizmin, dinden uzaklaşmanın neticelerini görmek istiyorsanız; Türkiye’nin siyasî, sosyal, kültürel manzarasına dikkatlice bakınız.

* Hani Marmaray’dan ve üçüncü köprüden sonra İstanbul’un trafiği biraz nefes alacaktı

* Dünyanın en büyük adalet sarayı yapıldıktan sonra ne olur.. Dünyanın en büyük hapishanesine ihtiyaç olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar