Yazı ve Lisanda Kopukluk

Türkiye’yi çökertmek için edebî zengin kültür Türkçesini çökerttiler… Önce bin yıllık millî alfabeyi değiştirdiler, sonra lisanı, sadeleştirme bahanesiyle kuşa...

Türkiye’yi çökertmek için edebî zengin kültür Türkçesini çökerttiler… Önce bin yıllık millî alfabeyi değiştirdiler, sonra lisanı, sadeleştirme bahanesiyle kuşa çevirdiler.
Bir fert=birey lisanını yitirince insanlıktan çıkar. Toplumlar da öyledir. Lisanını ve millî kültürünü yitiren toplum, millî kimliğini ve gücünü de yitirir.
Alfabelerini ve edebî lisanlarını yitiren fertler ve toplumlar yabancılaşır, dejenere olur.

Alfabe ve lisanda devamlılık güçtür, kopukluk ise zaaftır.
Lisanlar elbette tekamül eder, değişir; lakin bu değişim rejim terörü ve resmî ideoloji zoruyla, süngü ve dipçikle olmamalıdır.
Latin alfabesinin Türkçeye Kur’an alfabesinden daha uygun olduğu, okumayı yazmayı kolaylaştırıp yaygın hale getirdiği iddiası ciddî ve ilmî değildir, mesnetsiz konvansiyonel bir yalandır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar