Yaygaracı Zâlimler

SİVAS faciasının yıldönümünde büyük yaygaralar kopartanlar; o hadiseden birkaç gün sonra cereyan eden Başbağlar köyü faciası konusunda tek laf etmediler. Sivas faciası ağır provokasyonlar sonunda...

SİVAS faciasının yıldönümünde büyük yaygaralar kopartanlar; o hadiseden birkaç gün sonra cereyan eden Başbağlar köyü faciası konusunda tek laf etmediler. Sivas faciası ağır provokasyonlar sonunda olmuştur. Sünnî halkı tahrik etmek, üzmek için ellerinden geleni yapmışlardı. Facianın baş sorumlusu ateist Aziz Nesin’di. Başbağlar köyünde, camiden çıkan otuz küsur vatandaş kurşuna dizilerek öldürülmüştür. Hiçbir suçları yoktu. Hiçbir kışkırtma yapmamışlardı. Sivas için yaygara kopartıp da, Başbağlardan hiç bahs etmemek büyük bir dengesizlik ve adaletsizliktir.
***
Hiçbir islamî cemaat, tarikat, grup, meşrep İslam dini ile özdeşleştirilemez. İslam ile eşit olamaz. Onlar İslam dairesi içindeki parçalardır. Onlara mensup olmak alt kimliktir. Müslümanın asıl kimliği İslamdır. Alt kimliğini asıl kimlik haline getirenler yanılgı içindedir. İslam bütündür. Hiçbir parça bütüne eşit olamaz. Parçayı bütünden büyük görmek büyük akılsızlık ve mantıksızlıktır. İslamın çeşitli yorumları vardır. İslamın doğru yorumu Kur’an, Sünnet, Şeriat, Cemaat, Selef-i Sâlihîn yorumudur.
***
İslama yapılan en büyük suikast ve hainlik, Ehl-i Sünneti kaldırıp onun yerine ılımlı ve light, içi boşaltılmış, fıkıhsız bir İslam getirme cereyanıdır. Birtakım taqiyeci ve kitmancılar sinsi bir şekilde Ehl-i Sünneti kaldırıp, içi boş bir İslam getirmeye çalışıyor. Alimler, fakihler, şeyhler bunlara engel olmazlarsa büyük bir yıkım olacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.390 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar