Türkiye’nin En Yalnız İnsanı

O, Türkiye’nin en yalnız insanıdır. Allah’tan kendisine, Rıza-i şerifine uygun hayırlı başarılar nasip etmesini niyaz ederim.***Şu deprem bölgesinde çürük çarık binalar yapanlar, yaptıranlar...

O, Türkiye’nin en yalnız insanıdır. Allah’tan kendisine, Rıza-i şerifine uygun hayırlı başarılar nasip etmesini niyaz ederim.
***
Şu deprem bölgesinde çürük çarık binalar yapanlar, yaptıranlar, bunlara izin ve ruhsat verenler, göz yumanlar katildir, cânidir, halk düşmanıdır, hâindir, vicdansızdır.
***
Japon yazısını bilmeyen bir Japon cahil değil de nedir.. Osmanlıca bilmeyen bir Türkiyeli Müslüman da öylece cahildir.
***
Camilere hela yapıp, görünür yerlere WC WC Men Women levhaları asıp para kazanmak din hizmeti değildir. Vakıfların cami helalarını ihaleyle kiraya vermesi ayıptır.
***
Gayr-i müslimin biri faydalı bir kitap okumuş, Müslüman olmaya karar vermiş. Müslümanların hallerine bakmış, Müslüman olmaktan vaz geçmiş!..
***
Civardaki esnafın, halkın yemek yediği küçük lokantaya götürülünce “Ben böyle yerlerde yemek yemem” diyerek öfkelenen ve içeriye girmeyen gururlu ve kibirli kişiye: Yazıklar olsun sana!
***
Küçük yetim kedi yavrusunu evine götürüp bakan merhametli kimseye: Allahın rahmeti ve bereketi üzerine olsun.
***
Akşamleyin tarhana çorbasından başka yemeği olmayan sâlih kimseye: Peygamberler gibi yiyorsun, ne mutlu sana…
***
Bir cemaat holiganına: Uzak dur benden, pis gölgen üzerime değmesin.
***
Bir lise öğrencisine: Fuzulî’nin Su kasidesini ezberlemeye başlamışsın. Seni tebrik ediyorum. Su gibi aziz ol. (Seksen milyonda bir tane çıkmış!..)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar