Türkiye Rejiminin İki Yüzü

TÜRKİYE’NİN bugünkü rejimini bir paraya benzetirsek, bir yüzünde M. Kemal’in resmi, öteki yüzünde siyasal İslam’ın resmi vardır. Kemalizm geriliyor ama hâlâ rejimin, eskisine göre az da olsa...

TÜRKİYE’NİN bugünkü rejimini bir paraya benzetirsek, bir yüzünde M. Kemal’in resmi, öteki yüzünde siyasal İslam’ın resmi vardır. Kemalizm geriliyor ama hâlâ rejimin, eskisine göre az da olsa Kemalist olduğunda şüphe yoktur. Bana inanmazsanız cebinizden madenî ve kağıt para çıkartın ve üzerindeki resimlere bakın. Öteki yüzdeki siyasal İslam resmine de kimse itiraz edemez, bir realitedir.
1984’ten beri devam eden PKK savaşı yine şiddetlendi, alevlendi. Kemalist-İslamcı rejim ile çarpışanlar Kürtler midir? PKK madalyonunun da iki yüzü vardır. Birinde Kürt resmi vardır, öteki yüzünde Kripto Yahudi ve Kripto Ermeni resmi bulunmaktadır.
Türkiye Kemalist bir rejime sahiptir dersek, hem doğru söylemiş, hem yanlış söylemiş oluruz. Türkiye hem kemalisttir, hem de siyasal İslamcıdır.
PKK sadece bir Kürt hareketi ve savaşıdır dersek, sadece yanılmış olmayız, çok yanılmış oluruz. Beyni Kripto Yahudi ve Kripto Ermeni olan, taşeronluğunu birtakım Kürtlerin yaptığı bir terör hareketidir dersek gerçeğe yaklaşmış oluruz.
Türkiye’deki siyasal İslam, asıl İslam’a hizmet etmekte midir? Cevap: Hem hizmet etmektedir, hem de büyük zarar vermektedir.
Son on yılda siyasal İslam ilerlerken, gerçek dindarlıkta gerileme olmuştur.
Yapılan ciddî anketler, namazın kılanların, oruç tutanların sayısında azalma olduğunu gösteriyor.
Siyasal İslam ilerliyor, İslam ahlakı geriliyor.
Siyasal İslam iktidar oldu ama İslam medreseleri açılmadı.
İslam tarikatları açılmadı, bunları denetleyecek Meclis-i Meşâyih kurulmadı.
Ülkede, Kur’ana Sünnete Şeriata İslam ahlakına göre eğitim veren gerçek İslam mektepleri yok.
Ayasofya hâlâ müze…
İslam dininin bir ahlak sistemi vardır, ahlakî ilkeleri ve değerleri vardır. Siyasal İslam’ın bunlara uyduğunu söyleyebilir miyiz?
Diyanet İşleri Başkanlığı siyasal İslam’a mı hizmet veriyor, yoksa Kur’an Sünnet Şeriat İslamlığına mı?
Gerçek İslam’da camiler islamî hayatın merkezleridir ve Ümmet orada günde beş kez toplanır. Camilerde halk aydınlatılır, uyarılır, bilgilendirilir, uhuvvet bağları pekiştirilir. Bizde camiler böyle midir?
Siyasal İslam, bütün mü’minlerin tek bir Ümmet olması, râşid bir İmam’a biat ve itaat etmesi için çalışıyor mu?
Siyasal İslam emr bi’l-mâruf ve nehy ‘ani’l-münker farzını eda ediyor mu? İslamın ikinci temel şartı namaz kılmaktır. Siyasal İslamın bu konudaki durumu ve tutumu nedir?
Son yıllarda bin türlü İslamcılık türetildi ve Ümmet birliği parçalanıp ortaya bir İslamcılıklar Protestanlığı mozaiği çıkartıldı. Siyasal

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar