Sorular Ve Cevapları

SORU: Bir kimse sabah kahvaltısı yapmak için fırından ekmek alsa, sonra bir bakkala gidip ekmeğe katık olsun diye peynir alsa. Peynirden sonra biraz da zeytin ver dese, bakkal dükkânında zeytin olduğu halde vermese, onu karşıdaki...

SORU: Bir kimse sabah kahvaltısı yapmak için fırından ekmek alsa, sonra bir bakkala gidip ekmeğe katık olsun diye peynir alsa. Peynirden sonra biraz da zeytin ver dese, bakkal dükkânında zeytin olduğu halde vermese, onu karşıdaki komşumdan alıverin dese, müşteri sende zeytin var, niçin satmıyorsun diye sorduğunda o, ben siftah ettim, komşum etmedi cevabını verse, o bakkal nasıl bir bakkaldır?

CEVAP: Onda fütüvvet (gönül yiğitliği) ahlakı vardır. O komşusunu düşünen ve koruyan sâlih bir kimsedir. Ekremülekremîn olan Cenab-ı Hak onu mükâfatlandırsın.

SORU: Üniversite öğrencisi mü’min bir genç, babasının kendisine verdiği harçlığın bir kısmını çok fakir bir arkadaşı ile paylaşsa, bu hayrın sevabı kendine mi yazılır, parayı veren babasına mı?

CEVAP: Parayı veren baba onu oğluna temlik etmiş, o da temellük etmiştir. Yaptığı hayrın tamamı ona sevap yazılır, babasına da böyle hayırlı bir çocuğa sahip olduğu için aynı sevap verilir. Ne mutlu onlara.

SORU: Bediüzzaman’a bağlı bir Risale-i Nur talebesi Nurcu veya değil, bir mü’min kardeşinin gıybetini edebilir mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 726 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar