Pazar Günü Beyazıt Kitap Fuarında Broşür Tanıtımı Yapacağım

Önümüzdeki 11 Haz. Pazar günü, öğleden sonra saat 13.30 ile 19 arasında Beyazıt Kitap Fuarı Bedir Yayınevi standında, Müslümanlara Ramazan hediyesi olarak hazırlanmış 48 sayfalık bir broşürün...

Önümüzdeki 11 Haz. Pazar günü, öğleden sonra saat 13.30 ile 19 arasında Beyazıt Kitap Fuarı Bedir Yayınevi standında, Müslümanlara Ramazan hediyesi olarak hazırlanmış 48 sayfalık bir broşürün tanıtımını ve ücretsiz dağıtımını yapacağım. Ayrıca kitap imzalayacağım. Broşür üç kısımdan oluşuyor: Birinci Hacı Zihni Efendi’nin NİMET-İ İSLAM risalesi. İkincisi: Ahmed Cevdet Paşa’nın MÂLUMAT-I NÂFİA’sı Üçüncüsü: Bazı temel dinî bilgiler. Broşür kaliteli kağıda dört renkli olarak bastırılmıştır. Yüzde yüz gayr-i ticarîdir. Bendeniz hazırlanma masraflarını üstlendim, herhangi maddî bir menfaatim yoktur. Kağıt ve matbaa masraflarını, ismini vermek istemeyen hayırsever bir zat karşıladı. Broşürdeki bilgiler, Ehl-i Sünnet’e uygundur, faydalıdır. Bu hizmette başarılı olabilirsek, inşaallah devamı gelecektir.
***

HELÂL HARAM

Müslümanlıkta helal haram kavramları vardır. Meşru şekilde kazanılan 100 lira helaldir, gayr-i meşru yollardan kazanılan 100 lira haramdır. Müslüman, helali helal, haramı haram bilen insandır. Allaha, dine, ahirete, Mahkeme-i Kübraya inanmayan kafirlerde bu ayırım yoktur. Bir Müslüman haram gelirler elde ediyor, haram yiyor, haramla şişip zenginleşiyorsa o gerçek, vasıflı, olgun bir Müslüman değildir. İslam ribayı haram kılmıştır. İçki, uyuşturucu gelirleri, seks ticareti, kumar, şans oyunları, lotaryalar, fıkhın bâtıl dediği bütün alış verişler, yalan reklamlarla yapılan satışlar, içine aldatma karışan ticarî muameleler hep haramdır. Haramın faydası olmaz. Haram ile âbad olunmaz. Haram servetler kalıcı olmaz. Müslüman helal kazanmalı, helal yiyip içmeli, helalinden giyinmeli, helal dairesi için temiz bir hayat sürmelidir. Riba üzerine kurulu bir iktisadî, ticarî, malî (finansla ilgili) bir sistem çökmeye, yıkılmaya mahkumdur.
***

Liseleri Sivil Darbe Teşebbüsüne Âlet Etmek İstiyorlar
BİR askerî birlikte herhangi bir aksaklık olsa, bundan dolayı askerlerin, konuşma yapan kumandana arkalarını dönerek protesto gösterisi yapmaları doğru olur mu? Olmaz, bin kere olmaz.
Böyle bir şey askerlik disiplinine ters düşer ve orduya ülkeye halka büyük zarar verir. Liselerde okuyan gençlerin çoğu hukuken çocuk statüsündedir ve onların devleti, siyasî iktidarı, müdürlerini, idarecilerini topluca protesto etmeye hakları yoktur.
Taksim’de yapılan GEZİ hadiselerini biliyoruz. Birkaç ağacın kesilmesini bahane ederek sivil darbe yapmak istemişlerdi. Ukrayna’da da böyle hadiseler olmuş, orada GEZİ’ciler kazanmış ve ülke büyük kayıplara uğramıştı. Kırım elden gitmiş, doğuda Don bölgesinde ayrılıkçılar iç savaş başlatmıştı.

İçteki ve dıştaki derin güçler, Dönmeler, bazı kaşar politikacılar, yıllardan beri liseli gençlerimizi sokağa dökerek onları kirli emellerine alet etmek istiyor.
Büyük kısmı kanunlara göre reşid olmayan öğrencileri böyle maceralara itenler kesinlikle vatansever değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar