Övgüye Değil Duaya İhtiyacım Var

Muhterem efendim, mektubunuzu aldım, teşekkür ederim. Bendenizin layık olmadığı övgülere ihtiyacım yoktur. Lutf edip dua buyurursanız memnun müteşekkir ve minnettar olurum.**Müslüman bir gence: Sen uyanık, şuurlu...

Muhterem efendim, mektubunuzu aldım, teşekkür ederim. Bendenizin layık olmadığı övgülere ihtiyacım yoktur. Lutf edip dua buyurursanız memnun müteşekkir ve minnettar olurum.
**
Müslüman bir gence: Sen uyanık, şuurlu, selim akıllı, azimli, iradeli bir Müslüman olsaydın, şimdiye kadar Osmanlıcayı mükemmel şekilde öğrenmiş olurdun.
**
İslamcı bir kadına: İslamcılığı bırak, Müslüman ol. Alaca bulaca allı zilli pullu şeytanî tesettürü bırak, islamî şer’î tesettüre gir.
**
Aşırı lüks otomobile sahip Müslümana: O otomobil israftır, günahtır sana. Onu sat, yarı fiyatına yine iyi ve güzel bir otomobil al. Artan parayı Allah rızası için tasadduk et. Yahut küçük bir iş yeri aç, iki kişi çalıştır, ekmek yesinler. Günahtan sevaba geçersin.
**
Sabah namazında küçük camide sadece sekiz kişi cemaat var. İmamın önünde bir sabit mikrofon var, bu yetmiyormuş gibi yakasına mandallı seyyar bir mikrofon daha takıyor. Bu imamın ardında namaz kılınır mı? Diyanetten fetva istesem cevap verirler mi?
**
Dürbünle ufuklara batkım, simsiyah gaflet bulutları gördüm. Hızlı hızlı, kızgın kızgın yaklaşıyorlardı.
**
Eskiden, terbiyeli mürüvvetli gayr-ı müslimler, Müslüman vatandaşlarını üzmemek için Ramazan gündüzleri açıkta yemez içmezlermiş. Şimdi ise….. (cümlenin gerisini siz getiriniz.)
**

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar