Osmanlıca Heybe Dergisi

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi HEYBE isimli Osmanlıca bir dergi yayınlamış. Dergiyi görmedim ama yayınlandığına çok sevindim. Okul müdürünü, öğretmenlerini, idarecilerini...

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi HEYBE isimli Osmanlıca bir dergi yayınlamış. Dergiyi görmedim ama yayınlandığına çok sevindim. Okul müdürünü, öğretmenlerini, idarecilerini, öğrencilerini bu hayırlı kültür hizmetinden dolayı tebrik ediyorum.
Millî kültüre aşırı şekilde karşı olan bazı egemen azınlık mensupları, bir lisenin böyle bir dergi yayınlamasına karşı çıkabilirler ama bunda zerre kadar zarar, kötülük, sakınca yoktur. Bu coğrafyada Türkçe bin yıldan fazla Kur’an alfabesi ile yazılıp okunmuştur. Arşivlerimizdeki belgeler Osmanlıcadır. 1928’e kadar edebiyatımız bu yazıyla kayda geçirilmiştir. Bunu öğrenmenin niçin sakıncası olsun?

İleride ülkemizde, evrensel insan haklarına, millî kimlik ve kültüre bağlı bir sistem kurulduğu zaman, Osmanlıca üzerindeki zâlimâne, mânasız, sağduyuya aykırı ve zararlı ideolojik yasaklar kalkacak, millî yazımız tamamen serbest bırakılacaktır.
Latin yazısı kültürümüzde, eğitimimizde bir ârızadır ve büyük bir kopukluğa ve yabancılaşmaya sebep olmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar