Önemli Sorular

SORU: EHL-İ SÜNNET ile bid’at fırkaları bir ve eşit tutulabilir mi? Ehl-i Sünnet herhangi bir fırka ve hizip gibi görülebilir mi?CEVAP: Ehl-i Sünnet Kur’an, Sünnet, icmâ Müslümanlığıdır;...

SORU: EHL-İ SÜNNET ile bid’at fırkaları bir ve eşit tutulabilir mi? Ehl-i Sünnet herhangi bir fırka ve hizip gibi görülebilir mi?
CEVAP: Ehl-i Sünnet Kur’an, Sünnet, icmâ Müslümanlığıdır; bid’at ve dalalet fırkalarıyla asla bir tutulamaz, herhangi bir fırka gibi görülemez.
SORU: Mezhepler kalksın, bütün Müslümanlar Kur’anda birleşsin sözü nedir?
CEVAP: Güzel görünen tehlikeli ve kasıtlı bir edebiyattır. Müslümanlar Kur’anın yorumunda maalesef birleşemiyor.
SORU: Müslümanlar nasıl birleşsinler?
CEVAP: Ehl-i Sünnette birleşsinler. Önce Ehl-i Sünnet Müslümanları kendi aralarında birleşsin, tek bir Ümmet olsunlar, başlarındaki İmam’a biat ve itaat etsinler.
SORU: Bid’at mezhepleri birleşmeyi kabul etmezlerse?...
CEVAP: Mezhepler arasında savaş olmasın, ateş kes ilan edilsin.
SORU: Türkiyede Ehl-i Sünnet yıkılırsa ne olur?
CEVAP: İslam da yıkılır ve Endülüs’te olduğu gibi bu coğrafyadan silinir.
SORU: Ne demek istiyorsun, biraz açar mısın?
CEVAP: Birazcık açayım… Ermeniler Türkiye’den, bugünkü Ermenistan’ın beş misli toprak istiyor… Küfür dünyası Ehl-i Sünnetin yerine light ve ılımlı İslam istiyor. Türkiyeyi parçalamak istiyorlar. Doğu ve güneydoğudan Sünnîleri kovmak istiyorlar. Boşluğu ileride ilk fırsatta başka unsurlarla dolduracaklardır.
SORU: Diyanet Ehl-i Sünnet için çalışmıyor mu?
CEVAP: Çalışmadığı kanaatindeyim.
SORU: Ehl-i Sünneti kimler yıkmak istiyor?
CEVAP: Haricîler, Vehhabiler, Râfizîler, Mutezile, Fazlurrahmancılar; Dönmeler, Kripto Yahudiler ve Kripto Ermeniler, Pakraduniler, militan fanatik Kemalistler…
SORU: Türkiyede dindarlık ilerliyor mu, geriliyor mu?
CEVAP: Siyasal İslam ilerlerken dindarlık gerilemektedir. Namaz kılanların, oruç tutanların sayısı azalıyor.
SORU: Din düşmanları ve münafıklar namaz konusunda ne istiyor?
CEVAP: Musalli (namaz kılan) Müslümanların sayısını azaltmak, halkın büyük kısmını musalla Müslümanı (hayatında iken namaz kılmayan, ölünce cenazesi camiye getirilip musalla taşına konan) dünyevileşmiş kimseler haline getirmek istiyor.
SORU: Din baronları bu konularda ne yapıyor?
CEVAP: İslama gerçekten hizmet eden ulemayı, fukahayı, has hizmetkarları tenzih ederek diyorum ki: Din baronları Ehl-i Sünneti müdafaa etmiyor, Müslümanları tek bir Ümmet haline getirmek için çalışmıyor, bir İmam-ı Kebir seçilip halkın ona biat ve itaat etmesi için gayret göstermiyor. 
SORU: Sorumlular, elinde imkan ve fırsat olanlar, bugünkü hürriyetten yararlanarak Müslümanları tek bir Ümmet haline getirmezlerse, tek bir râşid İmam’a biat ve itaat edilmesi için çalışmazlarsa, Müslümanlar bin parçalı bir mozaik halinde kalırlarsa sonunda ne olur?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar