On Sekiz Mânevî İntihar

1. İtikadını tashih etmezsen, yani inanç ile ilgili bilgilerin doğru olmazsa mânen intihar etmiş olursun.2. Bir Müslümanın namaz kılmaması mânevî bir intihardır.3. Namaz kılan bir Müslüman iken, namaz...

1. İtikadını tashih etmezsen, yani inanç ile ilgili bilgilerin doğru olmazsa mânen intihar etmiş olursun.
2. Bir Müslümanın namaz kılmaması mânevî bir intihardır.
3. Namaz kılan bir Müslüman iken, namaz kılmayan bir Müslüman statüsüne düşen mânen intihar etmiş olur.
4. Anadili Türkçe olup da Kur’an yazısıyla yazılan Osmanlıcayı öğrenmemek, bilmemek kültür açısından mânevî bir intihardır.
5. Cep telefonu bağımlılığı eroin, kokain, bonzai gibi çok zararlı bir ibtiladır. Cep telefonu hastaları, fetişistleri mânen intihar etmiş olur. Cep telefonu bir ihtiyaç olabilir ama kesinlikle bir statü olmamalıdır.
6. Bir Müslümanın kendisine yetecek kadar ilmihalini ve İslam ahlakının esaslarını öğrenmesi, bellemesi ve öğrendiklerini hayata uygulaması farzdır. Bu farzı ihmal ve terk eden, hafife alan mânen intihar etmiş olur.
7. Nefs-i emmâresini düşman bilmeyen, onu kötülemeyen, onu zabta çalışmayan, onun istediği kötülükleri yapan bir Müslüman intihar etmiş olur.
8. Ben de Müslümanım ama Şeriata karşıyım diyen, haberi olmaksızın intihar etmiştir.
9. Parayı putlaştıran, zengin olmak için her haltı yiyen, her haramı işleyen kişi mânen intihar etmiştir.
10. Ruhbanları, şeyhleri, üstadları, ağabeyleri erbab haline getirenler, putlaştıranlar mânen intihar etmiştir.
11. Cemaat, tarikat, hizip, fırka, grup, parça holiganlığı yapanlar mânevî müntehirlerdir.
12. Devamlı gıybet eden, etme diyenlere ben gıybet etmiyorum söylediklerimin hepsi doğrudur diyen beyinsizler intihar ediyorlar da farkında değiller.
13. İntihar etmek için apartmanın terasından atlamak veya siyanür içmek gerekmez. Küfre ve zulme rıza göstermek de bir tür intihardır.
14. Oğlunu kızını iyi Müslüman, iyi insan olarak yetiştirme konusunda bir şey yapmayıp; onların hayatta bol para kazanıp lüks yaşaması için çırpınan ana babalar hem kendileri intihar etmiş, hem de çocuklarını mânen katl etmiş olur.
15. Kur’ana, Sünnete, Şeriata, fıkha aykırı şeytanî tesettüre bürünerek, erkeklerin bakışlarını açık karılardan daha fazla çeken Süslüman bayançeler mânen intihar etmiş olur.
16. Hiç durmadan ben ben ben diyenler, kendilerini, Nasreddin Hoca’nın eşeğinin bastığı yer gibi dünyanın merkezi ve mihveri görenler mânevî intihar yolundadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar