Namaz, Oruç ve Para

ABDEST, namaz, oruç… Bunlar Müslümanlığın ana temel şartlarındandır.Elbette abdest alınacak, namaz kılınacak, Ramazanda oruç tutulacaktır ama iyi, gerçek, doğru Müslüman olmak için bunlar...

ABDEST, namaz, oruç… Bunlar Müslümanlığın ana temel şartlarındandır.
Elbette abdest alınacak, namaz kılınacak, Ramazanda oruç tutulacaktır ama iyi, gerçek, doğru Müslüman olmak için bunlar (şart olmakla birlikte) yetmez.
Abdeste, namaza, oruca birtakım ilaveler yapmak gerekir.
Bunlardan bazısını, izninizle saymak istiyorum:
1. Bütün ibadetler sadece Allah’ın rızasını kazanmak temiz niyetiyle, ihlâsla eda edilmelidir. İbadetlerde ihlâs olmazsa, kişi münafık ve mürai olur ve ibadetleri kabul edilmez.
2. İkinci ana değer istikamettir, yâni Müslüman doğru ve dürüst olmalıdır. Müslümanlık yamukluğu, eğriliği, nifakı, riyâyı, sahtekârlığı, hırsızlığı, haram yemeyi kaldırmaz.
3. Üçüncüsü, Müslüman para pul, maddî menfaat, dünya zenginliği konusunda temiz olmalıdır. Beş vakit farz namazların yanında ayrıca nafile namaz kılıyor ama para konusunda çok kirli, sahtekâr, rezilin biri. Böylesi fasıktır, facirdir, münafıktır, yarı Müslüman’dır, yarı mühtedidir, hattâ bazen, dıştan dindar görünen bir mürteddir.
4. Kendisini kurtaracak kadar yeterli ilmihal bilgisini doğru olarak bilmek ve öğrendiği bildiği bu doğru bilgileri hayata geçirmek, uygulamak gerekir.
5. Ticaret, alış veriş yapıyorsa, Şeriatin alış veriş muamelat hükümlerini özet olsa da bilmeli ve uygulamalıdır.
6. Namaz kılıyor ama yalancı… Namaz kılıyor ama verdiği sözü tutmuyor… Namaz kılıyor ama emanetlere hıyanet ediyor… Bu adamda münafıklığın üç ana şartı mevcuttur. Onun namazına, orucuna, sahte dindarlığına aldanmamalı.
7. Dini imanı para olan, zenginleşmek için her haltı (….) yiyen adamların ve kadınların namazları sakın sizi aldatmasın.
8. Hem namazını kılıyor, hem haram gelir elde ediyor, haram yiyor ve haramla domuz gibi şişiyor. Böylesi gerçek ve samimî dindar olamaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar