Mutluluk ve Bilgelik

* İNSAN, elden geldiği kadar mutlu bir hayat sürmeli. Bu mutluluk insan mutluluğu olmalı, eşek veya başka bir hayvan mutluluğu olmamalı. Fıtrata, dünya boyutlarına, varoluş amaç ve hikmetine uygun bir mutluluk. * Rastgele bir...

* İNSAN, elden geldiği kadar mutlu bir hayat sürmeli. Bu mutluluk insan mutluluğu olmalı, eşek veya başka bir hayvan mutluluğu olmamalı. Fıtrata, dünya boyutlarına, varoluş amaç ve hikmetine uygun bir mutluluk.

* Rastgele bir idare tarzı ülkeye mutluluk getirmez. İdarenin, sistemin, düzenin mutlaka hikmetli olması, işleri hikmetle görmesi gerekir.

* Çocuklara, gençlere, bütün halka mutluluk dersleri verilmelidir. Okullarda sosyoloji dersi okutuluyor da, niçin mutluluk dersi okutulmuyor?

* Okullarda bilgelik dersleri de verilmelidir. Evrensel bilgeliği anlatan bir kitap yazılmalı, öğretmenler onu okutmalı.

* Mutluluk ve bilgelik olmayınca ne olur? Bugünkü durum olur, manzaraya bakınız.

* Bilge insanlar trafik kurallarını çiğneyip feci kazalara yol açar mı?

* Bilge bir baba oğlunu, bilge bir oğul babasını öldürür mü?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 726 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar