Müslümanların Dikkat Bakışlarına

Sağduyulu, sorumlu, vicdanlı, şuurlu, uyanık, geniş ufuklu, sezgi sahibi, firasetli, dirayetli, bilge (on sıfat saydım) Müslümanların dikkat bakışlarına: 1. En zeki, en kabiliyetli, en ehliyetli, en başarılı, en...

Sağduyulu, sorumlu, vicdanlı, şuurlu, uyanık, geniş ufuklu, sezgi sahibi, firasetli, dirayetli, bilge (on sıfat saydım) Müslümanların dikkat bakışlarına:

1. En zeki, en kabiliyetli, en ehliyetli, en başarılı, en idealist, en güçlü gençlerimizi Müslüman subaylar olarak yetiştiremezsek bizim için aydınlık bir gelecek ve gerçek bir kurtuluş olamaz.

2. Bu subaylar şu veya bu cemaatin holiganları, militanları, fanatikleri değil, Türkiye’yi bütünüyle kucaklayacak Müslüman bilge subaylar olacaktır.

3. Yine en kabiliyetli en parlak, en başarılı, en üstün çocuklarımızı, öncelikle tıp ve mühendislik fakültelerine değil, eğitim fakültelerine yönlendirerek üstün Müslüman öğretmenler ve eğitimciler yetiştirmemiz gerekir.

4. Üçüncü olarak Müslüman halkın en akıllı, en başarılı, en idealist, en faziletli, en yılmaz çocuklarını din görevlisi (hademe-i hayrat) olarak yetiştirmeliyiz. Bunların hepsi icazetli din âlimi ve fakih olmalı, ayrıca her biri kâmil bir mürşide, gerçek bir şeyhe intisablı bulunmalıdır.

5. En akıllı, en güçlü, en önde koşan yeterli sayıda gencimizi, ileride vali kaymakam idareci bürokrat olmaları için Siyasal Bilgiler fakültelerinde okutmalıyız. Bunlara dünya seviyesinde genel kültür, doğru İslam kültürü, estetik sanat şehircilik kültürü kazandırmalıyız. Bunlar Nizamülmülk’ün Siyasetnamesini de, Eflatun’un Cumhuriyetini de, Makyavel’in Hükümdarını da, İbn Haldun’un Mukaddimesini de, Maverdî’ninAhkam-ı Sultaniye’sini iyi okumuş ve öğrenmiş olmalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 726 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar