Müslümanlar İslam’ı Biliyor mu?

MÜSLÜMANLAR İslamı biliyorlar mı?.. Bilseler ve bildiklerini hayata uygulasalardı Türkiye, İslam dünyası ve insanlık âlemi bugünkü gibi olmazdı. Müslümanlar İslam’ı niçin iyi ve doğru...

MÜSLÜMANLAR İslamı biliyorlar mı?.. Bilseler ve bildiklerini hayata uygulasalardı Türkiye, İslam dünyası ve insanlık âlemi bugünkü gibi olmazdı.

Müslümanlar İslam’ı niçin iyi ve doğru şekilde bilmiyorlar?.. Onlara öğretilmediği için.

İslamı iyi ve doğru bilmek yeterli midir?.. Yeterli değildir, bilgiyi hayata uygulamak gerekir.

İslam nerelerde öğrenilir?.. (1) Ailede… (2) Okulda… (3) Medyadan… (4) Toplumda… (5) İş hayatında…

Okulda İslam nasıl öğretilir ve öğrenilir?.. Çocuk ve genç İslam mektebine gider. Her sabah icazetli sarıklı cüppeli karizmatik din hocasından bir saat Din ve Kur’an dersi alır. Vakit girince ezan okunur. Bir istisnasız, bütün öğrenciler okulun büyük mescidine giderler, okul imamının ardında müdür bey, idareciler ve öğretmenlerle birlikte namaz kılarlar. Okulda İslam kültürü ve ahlakı hakimdir. Kesinlikle karma eğitim yapılmaz. İslam okulu şu boyutları kazandırır: (1) İslam kültürü… (2) Çağ seviyesinde genel kültür… (3) Ahlak ve karakter terbiyesi… (4) Sanat, güzellik, estetik… (5) Osmanlı İslam görgüsü, kibarlığı, nezaketi, efendiliği, âdâb ve terbiyesi…

Türkiye’de böyle bir İslam okulu var mıdır?.. Cevap: Bir tane bile yoktur.

Diyanet İşleri Başkanlığının birinci vazifesi nedir?.. Gençliğe ve halka gerçek İslamı öğretmek, vasıflı güçlü üstün Müslümanlar yetiştirmektir.

Tek parti faşist iktidar tarafından kapatılmış olan İslam medreselerinin yeniden açılması şart mıdır?.. Evet şarttır, zarurettir.

Nasıl medreseler?.. Vaktiyle Bağdad’taki, Endülüs’teki medreselerin seviyesinde olmalıdır. Buralardan icazetli ehliyetli liyakatli ulema ve fukaha, yeni Gazaliler yetişecek; Dine, ümmete, İslam alemine, insanlığa hizmet verecektir.

İmam-Hatip okulları İslam medreselerinin yerini tutmaz mı?.. Kesinlikle tutmaz. Böyle bir soru yönlendirdiğiniz için sizi ayıplıyorum.

İslam kız mektepleri de açılmalı mıdır?.. Elbette açılmalıdır. Bütün kızlar çarşaflı olmalıdır. Kültür bilgi ahlak karakter bakımından dünyanın en önde gelen liseleri seviyesinde olmalıdır.

Tasavvuf tekkeleri ve tarikatlar açılmalı mıdır?.. Elbette açılmalıdır. Bunları Meclis-i Meşâyih sıkı şekilde kontrol etmelidir. Gerçek tekkelerde kâmil ve temiz Müslümanlar, hakikî dindarlar yetişir.

Türkiye’de İslam’ın önündeki en büyük engel nedir?.. Defalarca yazdım tekrar ediyorum: Cahil ve kötü Müslümanlardır, din sömürücüsü haşarattır.

Bugünkü durumdan razı mısın?.. Cevap: Müslüman kötüden, nifaktan, küfürden, fısk ve fücurdan, isyandan tuğyandan, azgınlıklardan razı olmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar