Müslümanın Temel Kimliği

BİR Müslümana: Ehl-i Kur’an, Sünnet, Cemaat olun, öteki meşrebiniz birinci derecede önemli değildir ve kardeşliğimize gölge düşürmez.Şu veya bu, herhangi bir tasavvuf tarikatine mensup olabilirsiniz, bunu tabiî...

BİR Müslümana: Ehl-i Kur’an, Sünnet, Cemaat olun, öteki meşrebiniz birinci derecede önemli değildir ve kardeşliğimize gölge düşürmez.
Şu veya bu, herhangi bir tasavvuf tarikatine mensup olabilirsiniz, bunu tabiî karşılarım ve ayırımcılık yapmam.

Bir şartla: İtikadınız sahih=doğru olacak ve Şeriata bağlı olacaksınız.

İster Nurcu olun, ister Nakşî veya Kadirî… Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Ehl-i Sünnet dairesi içinde bulunmak şartıyla ne olursanız olun… Lakin meşreb, hizip, fırka, cemaat propagandası, holiganlığın, militanlığı, aşırı taraftarlığı yapmayınız.

Tasavvuf aleyhtarı olmanız, iman kardeşliğimize gölge düşürmez. Bir şartla: Sûfi mü’minleri şirk ve küfürle suçlamayınız. Böyle yaparsanız siz küfre düşersiniz.

Meşrebinizi, cemaat ve tarikatınızı İslam’ın üzerinde tutarsanız yahut İslam ile özdeşleştirirseniz, sizin için, sizin adınıza çok üzülürüm. Çünkü İslam’daki çeşitliliği, kardeşliği anlamamış olduğunuz meydana çıkar.

Herkesi Nurcu, Nakşî, bizim cemaatten yapmak hayalleri hamdır, gerçek dışıdır. İkinci derecedeki alt kimlikler bir nasip ve kısmet meselesidir.

Esas olan şudur: Ezan okununca her gruba, meşrebe, fırkaya, cemaate, tarikata mensup olan mü’minler camiye gelirler, ehliyetli muhlis muttaqi imamın ardında saf tutarlar ve Rahmana ibadet ederler. Mesele budur.

Sakın sakın sakın!.. Ehl-i Tevhid ve Ehl-i Kıble mü’minleri, Müslümanları bizden olanlar, bizden olmayanlar diye ikiye ayırmayın, ötekileştirmeyin.

Onların hepsi bizdendir.

Müslümanın en üstünü kimdir?.. Cevabını Kur’an veriyor: Allah katında en kerim olan Müslüman en takvalı olandır mealinde ayet var.

Âlim cahilden üstündür.

Ahlakı yüksek olan, ahlakında zafiyet bulunandan üstündür.

Kim Kur’anın emirlerine, yasaklarına, öğütlerine göre yaşıyorsa o üstündür.

Peygamberimizi (Salat ve selam olsun ona) daha fazla seven, onun yolundan giden, Sünnetine uyan üstündür.

İnsanlara yararlı olan üstündür.

Dünya hizmet ve vazifelerini yapar olduğu halde âhirete dönük olan üstündür.

Gıybet etmeyen, yalan söylemeyen; edenden söyleyenden üstündür.

Mü’min kardeşlerini seven, sevmeyenden üstündür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.820 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 727 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.187 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar