Müslümanca yaşamak

Müslümanın asıl takvimi Hicrî-Kamerî takvimdir. Müslüman miladî takvimi de kullanabilir ama onun birinci takvimi kamerî takvimdir. Anadili ne olursa olsun, Müslümanın yazısı Kur’an-İslam...

Müslümanın asıl takvimi Hicrî-Kamerî takvimdir. Müslüman miladî takvimi de kullanabilir ama onun birinci takvimi kamerî takvimdir. Anadili ne olursa olsun, Müslümanın yazısı Kur’an-İslam yazısıdır. İslam dini, mü’minlerinkafirleritaklid etmesini, onlara benzemesini yasak kılmıştır. Resulullah Efendimiz (Salat ve selam olsun ona) “Bir topluma benzeyen onlardan olur” buyurmuştur. Müslümanın medeniyeti, Kur’ana Sünnete Şeriata dayalı İslam medeniyetidir. İslama göre haftanın en önemli günü cumadır ve tatil yapılacaksa o gün yapılmalıdır. Müslümanlıkta sağ elle yenilir, içilir, sol elle yemek içmek haramdır. Müslüman, hayatın her konusunda Kur’ana, Sünnete, Şeriata, fıkha uyar. İslam’da din ile dünya ayırımı yoktur. Din, Yüce Yaratan tarafından dünya hayatını tanzim için gönderilmiştir ve onun hükümlerine uyulur, emirleri yerine getirilir, yasaklarından uzak durulur, öğütleri tutulursa Müslümanlar izzet sahibi olur. Aksi takdirde zillet ve esarete düşerler, rezil ve perişan olurlar.
***

Âhir Zaman Kötülükleri
ÂHİR zamanda ne gibi kötülükler, günahlar, isyanlar, azgınlıklar olacak?

1. Ümmet birliği olmayacak, Müslümanlar birbirinden kopuk binlerce ulusa, hizbe, fırkaya, gruba, cemaate ayrılacak.

2. Müslümanlar birbirlerine silah çekecekler, kanlarını dökecekler. Gruplar birbirlerine sopalarla saldıracak. Müslümanların birbirlerine yaptıklarını gavur yapmayacak.

3. Müslümanların râşid veya gayr-i râşid bir İmamları, Halifeleri olmayacak, biatsiz kalacaklar.

4. Ümmet birliği ve Halife olmayınca, kelle sayısı itibarıyla çok olan Müslümanların gücü ve etkisi olmayacak, sel sularının akıp gittikten sonra kalan çer çöp ve köpük gibi olacaklar.

5. Resulullah (Salat ve selam olsun ona) din nasihattir buyurmuştur. Âhir zamanda yeteri kadar etkili nasihat edilmeyecek, edilen nasihatler de tutulmayacak.

6. Zina çoğalacak, yaygın hale gelecek, zinayı suç olarak kabul eden ve cezalandıran kanunlar kaldırılacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 726 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar