Müslüman her şeyin en doğusunu ve en güzelini yapar

Müslümana her şeyin en iyisi yakışır sözü yanlıştır. Doğru olan sözler şunlardır: Müslüman her şeyin en doğrusunu ve iyisini yapar… Müslüman kanaatli yaşar… İsraf...

Müslümana her şeyin en iyisi yakışır sözü yanlıştır. Doğru olan sözler şunlardır: Müslüman her şeyin en doğrusunu ve iyisini yapar… Müslüman kanaatli yaşar… İsraf haramdır… Allah israf edenleri sevmez… İnsanların rütbe ve derece itibarıyla en büyüğü olan Resulallah (Salat ve selam olsun ona) mütevazı bir hayat sürmüş, israftan ihtişamdan uzak durmuştur… Mesken, otomobil, mobilya, cep telefonu gibi şeyleri statü haline getirmek Müslümana yakışmaz… Her şey ihtiyaca göre edinilmelidir… Müslüman, içinde içki içilen lüks mekanlarda konaklamaz ve yemek yemez… Lüks ve israflı iftarlarla övünmek beyinsizliktir… Allahın emrine uyup bütün gün aç duran Müslüman, O’nun izniyle iftar ederken, yine O’nun emirlerine ve öğütlerine uymalıdır. İslamın yaşama, yeme içme, mesken, binit ile ilgili emirleri, yasakları, tavsiyeleri vardır. Salih ve akıllı Müslüman bunlara uyar, ilahî sınırları ve hadleri aşmaz.

SÜPER İFTAR

AKŞAMA doğru süper lüks, süper pahalı, süper israflı, süper modern, süper sofistike, süper haşmetli, süper tantanalı, süper gösterişli, dışı süper içi dışından süper, pek süper, en süper otomobiline gurur ve kibir içinde bindi ve süper iftara pür velvele pür tantana süperâne gitti.
**

Bütün Ehl-i Sünnet müctehidleri, müceddidleri, uleması, fukahası, mürşidleri, meşayihi; Kur’anın kesin hükümlerinin, emirlerinin, yasaklarının Dünyanın sonuna Kıyamet’e kadar devam edeceğini söylüyor. Bu konuda yüzde yüz icma ve ittifak vardır. Bunca büyüğün yanında esamisi okunmaz bizim naylon müctehid ise bunların 300 küsurunun Tarihsel olduğunu, hükümlerinin geçerli olmadığını iddia ediyor. Cumhur-i ulemaya mı inanalım, bizim Naylon’a mı?
**

Haram yiyen, haram kazanan, haram ile şişen, haramla büyük zengin olan o adamın Allah’ın melekûtuna girmesi mi kolaydır, yoksa bir devenin iğne deliğinden geçmesi mi?
**

Allah’ın sana rızık olarak takdir ettiği o mütevazı, basit, ucuz yemeği iştahla ye… Başında Besmele çek… Bitirince elhamdülillah de… Şükr et… Allah korusun, haram ve şüpheli yemeklerle dolu zengin bir sofrada yemek yemiş olsaydın halin ne olurdu?
**

Bütçeleri dardı, fazla miktarda yemekleri ve katıkları yoktu. Onun da çaresini buldular. Her lokmada Besmele çektiler şükrettiler, yemek bereketlendi ve çoğaldı. Buna ilaveten ekmek lokmalarını büyük tuttular, katıkları azar azar yediler. Bu ikinci tedbir bereketi daha da çoğalttı. Öyle bir doydular, öylesine mutlu oldular ki…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar