Mister Statüko

GEÇEN sene (ihtiyacının çok üzerinde) lüks, pahalı, cafcaflı bak-bana, bükülebilen, denize düşerse bozulmayan, lazerli, nükleer, arganomik, mikro-sefal, dalgalı, nebülözik, rivayete göre Ay’a gidilse...

GEÇEN sene (ihtiyacının çok üzerinde) lüks, pahalı, cafcaflı bak-bana, bükülebilen, denize düşerse bozulmayan, lazerli, nükleer, arganomik, mikro-sefal, dalgalı, nebülözik, rivayete göre Ay’a gidilse orada bile çalışabilen süper harika bir cep telefonu almıştı. Bu cihaz işini pek ala görüyordu ve yenisine hiç ihtiyacı yoktu. Lakin o daha yenisini, daha lüksünü, daha cafcaflısını aldı. Çünkü o bir telefon statüsü hastasıdır.
Evi ihtiyacının çok üstünde lüks, gösterişli, pahalı, cafcaflı, granitli, akıllı lüks bir evdir. O mesken konusunda statü hastasıdır.

Otomobili de öyledir. Lüks, pahalı, gösterişli, cafcaflı, nikelajlı, kromajlı, israflı, (ne manaya geliyorsa) davlumbazlı bir arabadır. O bu vasıtaya Nemrud gibi kurulur, bununla övünür, gururlanır, kibirlenir, bir değer kazanacağını sanır. O otomobil statüsü çılgınıdır.
O giyim kuşam konusunda statü hastasıdır. Sırf markası için markalı giyim eşyasına on kat fiyat öder ve elbisesiyle, paltosuyla, gömleğiyle, ayakkabısı ile övünür, böbürlenir, cafcaflanır. En büyük üzüntüsü, lüks marka etiketlerini görünür bir yerine, mesela yakasına diktirememesidir.

O, yeme içme konusunda fanatik bir statüko hastasıdır. Gurma geçinir ama aslında o pisboğaz bir türedi ve görmemiştir. Yemekleri çok lezzetli, fiyatları ucuz mütevazı bir mekanda yerse zehirlenir, hattâ kahrından ve utancından geberebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar