Mekke’deki Kavganın Düşündürdükleri

Mekke-i Mükerreme’de umre yapan Türkiyeli iki grup arasında sopalı kavga çıkması, yaralananlar olması açık ve gizli bilcümle din düşmanlarını sevindirmiş, tamtamlar çalmalarına, zil takıp...

Mekke-i Mükerreme’de umre yapan Türkiyeli iki grup arasında sopalı kavga çıkması, yaralananlar olması açık ve gizli bilcümle din düşmanlarını sevindirmiş, tamtamlar çalmalarına, zil takıp oynamalarına, kına yakmalarına sebep olmuştur.
***

Bu haber samimî Müslümanları üzmüş derinden yaralamıştır.
***

İki grup arasında ihtilaf ve tartışma olabilir ama bunun Kutsal Şehirde kavga etmeye, kan akıtmaya, kafirlerin sevinmesine âlet edilmemesi gerekir.
***

Eskiden olduğu gibi bir Meşihat makamı (Şeyhülislamlık) ve onun Meclis-i Meşayih’i olsaydı, bu mesele oraya intikal ettirilir ve müfettişler vazifelendirilir, araştırma yapılabilirdi ama maalesef ne Şeyhülislamlık var, ne de Meclis-i Meşayih.
***

Türkiye Müslümanların, bir gün bile geçirmeden, an kaybetmeden Ümmet birliğini ve teşkilatını kurma çalışmalarına ve hizmetlerine başlaması gerekir.
***

Ümmet birliğini kurmak seçkin ve bilen Müslümanlara farzdır.
***

Böyle bir farzı terk ve tâtil etmek büyük bir günah ve suçtur, vebali büyüktür. zzzzz
İttihad-ı İslam, Ümmet Birliği, İman kardeşliği çalışmalarını öncelikle kimler başlatmalıdır?.. Hiç şüphe yok ki, bu iş öncelikle icazetli ulemanın ve fukahanın, icazetli gerçek şeyhlerin, ziyalı Müslümanların işi ve vazifesidir.
***

Eskiden bu iş, bu hizmet yapılabilir miydi?.. Yapılabilirdi ama çok büyük engeller ve zorluklar vardı. Küfür sistemi Müslümanları eziyordu, ağır baskılar vardı. Müslümanlar birleşsin, Ümmet teşkilatı kurulsun diyenler Türk Ceza Kanununun 163’üncü maddesi mucibince tutuklanır, ağır ceza mahkemesine verilir, ağır hapis cezasına çarptırılırdı. Bugün çok şükür baskılar kaldırılmıştır. Hürriyet olmasına rağmen Ümmet birliği için çalışmayanlar artık büyük vebal altındadır. Sorumludur.
***

Cumhuriyetin ilk yıllarında İslam medreselerinin kapatılmış olması büyük bir felaket olmuştur. Bunlar mutlaka açılmalıdır.
***

Laik, Kemalist, çağdaş sistemin genel müdürlük seviyesinde bağımlı bir kurumu olan Diyanet medreseleri idare edemez.
***

Yine, haksız yere kapatılmış olan tasavvuf ve tarikat tekkeleri de açılmalıdır.
***

Medreseler ve tekkeler Ehl-i Sünnet ve Cemaat mensubu âlim, fazıl, ahlaklı, dirayetli, firasetli, hikmet sahibi kişilerden oluşan bir kurulun idaresine verilmelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar