Kurtuluş Ümidi Var mı?

BENDENİZ aklımın yettiği kadar İslam mantığı ile düşünmeye çalışırım, olup bitenlere islamî gözle bakarım. Kültürüm, ufuk açım ne kadarsa, bu bana o kadar...

BENDENİZ aklımın yettiği kadar İslam mantığı ile düşünmeye çalışırım, olup bitenlere islamî gözle bakarım. Kültürüm, ufuk açım ne kadarsa, bu bana o kadar aydınlıkta bakmak imkanı verir.
2014 yılının sonuna doğru, bir değil, birçok yazımda gelecek yılda çok önemli, büyük, vahim hadiseler olacağını yazmıştım, Yazılarımdan birine “Bu Yazımı Saklayınız” başlığını koymuştum.
Keşke yanılmış olsaydım da, ülkemiz halkımız devletimiz huzura, sükuna, iç barışa kavuşmuş olsaydı.
Bazı sorulara cevap vereceğim:
SORU: Türkiye iyiye mi gidiyor, kötüye mi?... CEVAP: Maalesef kötüye gidiyor.
NİÇİN?.. Benim esas aldığım islamî kriterlere göre bozukluklar, sapıklıklar, azgınlıklar, fenalıklar gittikçe artmaktadır.
BU kriterler bugün için geçersiz olabilir mi?... Bendeniz böyle bir şeyi kabul edemem, geçersiz olduklarını kabul edersem (Allah saklasın) Müslüman olmaktan çıkarım. Bendeniz sapık tarihsellik ve tatiliye mezhebine karşıyım.
ANA sebep nedir?.. İslam’dan, Kur’andan, Sünnet’ten uzaklaşılması, Allah ile ezelde yapılmış olan ahd ve misaka aykırı hıyanet edilmesidir.
TÜRKİYE Müslüman bir ülke midir?.. İsmen resmen görünüş itibarıyla Müslümandır ama İslamı bilen ve hayata uygulayan gerçek dindarlar azınlıktadır ve İslama, Kur’ana, Sünnete aykırı sayısız kötülük alenen açıkta açıkça küstahça meydan okurcasına işlenmektedir. Ülkemizde maalesef korkunç bir isyan tuğyan ve irtidat hareketi mevcuttur.
MÜSLÜMANLAR buna karşı, farz olan mutlaka yapılması gereken emr-i mâruf ve nehy-i münker vazifesini ve farizasını yapıyor mu?.. Bin kere maalesef, yeteri kadar yapmıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar