Kısa Yazılmış Önemli Konular

BİLDİĞİMİZ satrançta uçak düşürme yoktur ama siyaset satrancında vardır. Yabancı bir ülkenin savaş uçağı hava sahamızı ihlal etmiş ve düşürülmüş…...

BİLDİĞİMİZ satrançta uçak düşürme yoktur ama siyaset satrancında vardır. Yabancı bir ülkenin savaş uçağı hava sahamızı ihlal etmiş ve düşürülmüş… İşin zâhiri böyledir, lakin satranç oyunu daha derin ve karmaşıktır. Anlayanlar pek azdır. Uçağın düşürülme sebebi hava sahasının ihlali değildir. Başka derin sebepleri vardır.

***

Uçak düşürme filminin daha başındayız. Büyük laflar etmemek, sonuç hakkında kesin konuşmamak gerekir. Bu hadisenin encamı nereye varır, beklemeliyiz. Hayatta kalanlar görür. Her gören anlamaz.

***

Ortadoğu’da önemli bir kriz olacak da, bunun sebepleri içinde petrol meselesi olmayacak… Bu, mümkün değildir. Batı medeniyeti, Batı hayat tarzı petrolsüz ayakta duramaz, yaşayamaz. Petrol işinde İslam Devleti’nin de yeri ve hissesi vardır.

***

Rusya Federasyonu, pek yakın bir tarihte Sovyetler Birliği’nin Afganistan’a saldırmasından gereken dersleri alamamışa benziyor. Putin cenapları da, Peter Prensibi’ne göre kompetans sınırlarını aşmışa benziyor. Ukrayna’dan Kırım’ın koparılıp alınması ve Federasyona ilhakı, Suriye savaşına bizzat müdahale etmesi, hava kuvvetleri göndermesi Federasyonun dağılmasına yol açabilir.

***

Ayak sesleri duyulan üçüncü dünya savaşının galibi olmayacaktır. Dünya, büsbütün yaşanmaz olacak, insanlık büyük kayıplar verecek, Batı medeniyeti yıkılacaktır.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 726 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar