İyi Müslüman Kendisine İyi Demez

* HER Müslüman iyi, vasıflı, güçlü, gerçek Müslüman olmak için nasıl çalışılması gerekiyorsa, var gücüyle çalışsın, vazifelerini tastamam yapsın ama kesinlikle ben iyi...

* HER Müslüman iyi, vasıflı, güçlü, gerçek Müslüman olmak için nasıl çalışılması gerekiyorsa, var gücüyle çalışsın, vazifelerini tastamam yapsın ama kesinlikle ben iyi ve kâmil Müslümanım demesin. Bir kimsenin kendisine iyi Müslüman demesi, onun iyi Müslüman olmadığının göstergesidir.
* İstanbul âhir zamanda küffarın eline geçecek, bilahare Mehdi tarafından savaşsız olarak geri alınacaktır. Bu konuda sağlam haberler ve rivayetler bulunmaktadır. Mülk Allah’ındır. Emanetler, onlara hıyanet edenlerden alınır.
* Onların keramet olarak sergiledikleri, reklamını yaptıkları, övündükleri harikaların, dünya başarılarının; keramet değil, istidrac olduğu çok açık şekilde anlaşılmıştır.
* İslama, Kur’ana, Şeriata kesinlikle aykırı olan kötü, çirkin, münker şeyleri beğenmek, onlardan razı olmak, onları iyi bilmek küfre götürür.
* Ayasofya’nın müze yapılması meşru olmayan zâlimâne bir tasarruftur, hukuken, şer’an, kanunen geçerli değildir. Âhir zamanda Ayasofya tekrar cami haline getirilecektir.
* Taqiyye ve kitman yaparak Mutezile fırkasına mensup olduğunu gizleyen o adam Ehl-i Sünnet ve Cemaat Müslümanlarını aldatan bir sahtekardır. Mademki, kendisine göre Mutezile fırkası haktır, bunu açıkça beyan etmesi gerekir. Müslümanları aldatmaya hakkı yoktur.
* İslam’ın içini boşaltarak Sünnetsiz, Şeriatsız, fıkıhsız bir din türetmek isteyenler, Deccal’a ve Tağut’a hizmet eden hainlerdir.
* “Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır. Bunlar, biri dışında Cehennemliktir…” sahih hadîsini inkar etmek dinsizliğe köprüdür.
* İslamî cemaatler, tarikatler, fırkalar, vakıflar; holdingler, bankalar, dev anonim şirketler gibi ticaret yapmamalıdır.
* Diyanet İşleri Başkanlığı, aslî vazifeleri ile meşgul olmalı, büyük veya küçük ticaret yapmamalıdır. Hac ve turistik umre seyahatlerini özel kurumlara bırakmalıdır.
* Şeriat elden gitti, Din elden gidiyor, İman tehlikede… Bu büyük felaketin farkında olmayanlar gaflet içindedir.
* Camilere WC yaptırmak, minarelere hoparlör takmak, kalorifer, klima, meşruta gibi işler islamî, Kur’anî hizmet değildir. Müslümanların paralarını bu işlere yönlendirenler sorumlu olur, vebal altında kalır.
* Birçok Avrupa ülkesinde ihtida (İslam’a geçiş) vak’aları hızla artıyor. Paris’teki Charlie hadisesinden sonra İslam’dan uzaklaşma değil, ona yaklaşma oldu.
* Bulgaristan’ın peçeyi yasaklaması din hürriyetine indirilmiş bir darbedir.
* Üç yüz kelimelik çarşı pazar sokak günlük iletişim Türkçesiyle çok karmaşık sosyal, kültürel gelişmeleri anlamak mümkün değildir. Anlamak için en az otuz bin kelimelik zengin yazılı edebî kültür Türkçesini bilmek gerekir. Bununla da bitmez. Çok güçlü bir lise tahsili yapmış olmak da icab eder.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.784 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.393 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 726 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar