İkisinden Hangisi?

* İki adam… Birinin elinde lüks ve pahalı bir telefon var, durup dinlenmeden, evde büroda sokakta otururken ayakta vasıtada hep konuşuyor, telefon onun için statü… Koca adam veya karı ama oyuncağını elinden hiç...

* İki adam… Birinin elinde lüks ve pahalı bir telefon var, durup dinlenmeden, evde büroda sokakta otururken ayakta vasıtada hep konuşuyor, telefon onun için statü… Koca adam veya karı ama oyuncağını elinden hiç bırakmıyor, telefon manyağı olmuş… Telefonsuz kalsa kriz geçirir… Öteki adamın elinde faydalı bir kitap var. Boş vakit bulduğu zaman onu okuyor. Okudukça ilmi, irfanı, kültürü artıyor… Okumayı çok seviyor… Okumak onu mutlu, huzurlu kılıyor… Bu ikisinden hangisi düzgündür ve üstündür?

* İki tesettürlü kadın… Biri başını örtmüş ama giysileri rengarenk parlak ve cırtlak, görenin gözüne batıyor. Bakan bir daha bakıyor. Erkeklerin dikkatini, açık kadınlardan daha fazla üzerine çekiyor. Kadın değil sanki gökkuşağı… Öteki kadın çok sade, göze batmayan bir renge bürünmüş, hürmet telkin ediyor. Bu iki kıyafetten hangisi mazbuttur, dine ahlaka bilgeliğe ve sağduyuya uygundur.

* İki muhalif… Biri, çok etkili ve güçlü muhalefet yapıyor ama kibar ve seviyeli… Tenkit ettiği kimseyi beyefendi… müsaadenizle… istirham ediyorum… insaf buyurunuz diyerek perişan ediyor… Öteki de muhalif ama cazgır cerbezeli ve canavar serseri agresif muhalif. Üslubu düşük bayağı ve kaba. Doğruların yanına bir yığın yalan iftira hakaret karıştırıyor, deli danalar gibi rezilce saldırıyor, fitne ve fesat çıkartıyor, yıkıcı hareket ediyor. Hangisi üstündür?

* İki tahsilli ve varlıklı adam yemek yiyor. Biri ağır ve sakin… Kibar ve nazik… Yemeği yiyor, ona saldırmıyor. Yiyişinde asalet var. Ötekinin gözleri yemeği görünce fincan gibi açılıyor, içlerinden şeytanî şerareler saçılıyor. Ağzı sanki bir faraş. Yemeğe hücum!.. Kısa zamanda silip süpürüyor, bu arada acelesinden yemekle birlikte epey hava yuttuğu için garç diye geğiriyor. Hangisi üstündür bunların?

* Ailece pikniğe gidiyorlar. Kimseyi rahatsız etmeden sakince efendice güzelce karınlarını doyuruyorlar, çaylarını içiyorlar. Giderken etrafı topluyorlar, en ufak bir çöp bırakmıyorlar, tertemiz terk ediyorlar. Öteki aile bir felaket. Gürültü patırtı mangal dumanları ızgara kokuları haykırışlar kahkahalar ha hahihoho, çocuklarının topu başka bir ailenin sofrasının ortasına düşüyor, kavga çıkıyor, yaka paça, yırtılan gömlekler, şişen gözler, çürükler, ulan ben seni yerim be!.. Dönüşte etrafı çöplük yangın yeri savaş alanı gibi bırakıyorlar. Hangisi?

* Birinci gazete: Doğru, ciddî, seviyeli haberlerle, yorumlarla dolu. Önemli konularda seviyeli analizler yayınlıyor. Harika röportajlar… Okuyan aydınlanıyor. İkincisi: Gazete değil pislik. Yalan dolan iftira saptırma dezenformasyon müstehcen resimler, genelev bülteni… Ya yıkıcı muhalefet yapıyor, yahut yalakalık ve yağcılık, fitne fesat kumkuması. Hangisi hangisi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar