İhlâssız İbadetler Kabul Edilmez

NAMAZ kılmayan delikanlı dindar bir adamın kızını istemeye gidiyor, ziyareti esnasında, aman ikindi namazım geçmesin, müsaadenizle şuracıkta kılıvereyim diyor. Amacı, müstakbel kayınpederinin...

NAMAZ kılmayan delikanlı dindar bir adamın kızını istemeye gidiyor, ziyareti esnasında, aman ikindi namazım geçmesin, müsaadenizle şuracıkta kılıvereyim diyor. Amacı, müstakbel kayınpederinin gözünü boyamaktır. İhlâslı olmadığı için namazı makbul olmaz. Namaz, Allah rızası için ihlasla kılınır.

Bütün ibadetlerin birinci şartı ihlastır, Allah’ın rızasını kazanmak için eda edilmelidir. İhlâs kesir kabul etmez. Yüzde yüz olması gerekir.

Eskiden bazı politikacıların, seçim kampanyalarında, bir köyden öbür köye gittiklerinde günde birkaç kez öğle, ikindi namazı kıldıkları rivayet edilirdi.

Büyük, küçük, orta camilerin yapımında da ihlas olması gerekir. Allah rızası için, içinde kullar ibadet etsinler diye yapılacaktır. Ölümünden sonra hesap defteri kapanmasın, sevap kazansın niyeti olabilir. O da Allah rızası için…

Hâfızlık bir meslek değildir. Hâfızlığa çalışan, Allah rızası için Kitabullah’ı hıfz edecektir. Hâfızlıkla para kazanmak niyeti bozuktur, sapıklıktır.

Ramazanda belediyenin iftar çadırında halka yemek yediriyor, bu da Allah rızası için yapılmalıdır. Çadır kapısına iri harflerle “Bu akşamki iftar, Hacı Pekçokzengin tarafından verilmektedir” gibi yazılar koymak ihlasa gölge düşürür.

Din ilimleri, Allah rızası için ihlâsla öğrenilmeli ve öğretilmelidir.

Din ilimleri ticarete, zenginleşmeye âlet edilirse ihlâs uçar gider.

Bütün din ve mukaddesat hizmetleri ihlâsla yapılmalı, yürütülmelidir.

İnsanlar kandırılabilir ama Allah kandırılamaz.

Müslümanlar sağduyu, firâset sahibi olmalı ve ihlassız kimselerin peşine düşmemelidir.

Müslüman bir toplumda ihlas elden giderse, dinî hizmet ve faaliyetlerin içine nifak ve benlik girerse o toplum bozulur, dejenere olur ve sonunda yıkılır.

Hadîs-i kudsîdeAllahın şöyle buyurduğu bildirilmiştir: “İhlas Benim sırlarımdan bir sırdır, onu sevdiğim kulumun kalbine koyarım.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.779 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.383 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.816 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 722 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar