İhlaslı olalım

Başta namaz ve oruç olmak üzere bütün ibadetlerimizi ihlasla, sırf Allah rızası için yapalım; bunlara riya, ikiyüzlülük karıştırmayalım. AllahüTeala ihlasla yapılmayan ibadetleri ve...

Başta namaz ve oruç olmak üzere bütün ibadetlerimizi ihlasla, sırf Allah rızası için yapalım; bunlara riya, ikiyüzlülük karıştırmayalım. AllahüTeala ihlasla yapılmayan ibadetleri ve hayırları kabul etmez. Dinî hizmetleri, hayırlı faaliyetleri şahsî menfaatlere, siyasî ihtiraslara, prestij ün alkış nüfuz devşirmeye âlet etmeyelim. Yaratan için yaptıklarımızın ücretini yaratıklardan istemek riyakarlığını yapmayalım. Allah bir iyiliğe yedi yüz sevap ve ödül veriyor, O en Kerimdir, en Ganidir, O’ndan isteyelim. Allah için kurban, küp için kavurma zihniyeti Müslümana yakışmaz. İman, İslam, Kur’an hizmetleri karşılığında zengin olmak, ünlü olmayı istemek ahlaksızlıktır. Ahlaka uygun olmayan hizmetler güdük ve kısır kalmaya mahkumdur.

Kırk Bir Öğüt


PEYGAMBERİMİZE (Salat ve selam olsun ona) sorulmuş: Din nedir?.. Öğüttür buyurmuş. Aynı soru tekrar sorulmuş, o, tekrar öğüttür demiş. Üçüncü soruluşta yine öğüttür demiş.

Aşağıda sevgili okuyucularıma sunacağım öğütler bendenizin değildir, din kitaplarından çıkartılmıştır. Fakir sadece nakl ve tekrar ediyorum, duyuruyorum.

Birinci öğüt: İtikadını tashih et ve beş vakit namazı dosdoğru kıl. Namaz, imandan sonra dinin ikinci temel şartıdır. Namaz dinin direğidir, onu ayakta tutan dinini ayakta tutmuş olur, onu yıkan dinini yıkmış olur

İkincisi: Ramazan orucunu tut.

Üçüncüsü: Zekâtını dosdoğru öde.

Dördüncüsü: Kur’anın, Sünnetin, Şeriatın yap dediklerini yap, yapma dediklerini yapma.

Beşincisi: Bütün ibadetlerinde, Allah ile olan işlerinde ihlaslı ol; iki yüzlü riyakar mürai olma.

Altıncısı: Yaratıklara karşı âdil ol.

Yedincisi: Kur’anın, Sünnetin, Şeriatın azgınlık (fuhşiyyat), ahlaksızlık, aşırılık olarak bildirdiği kötü şeylerden uzak dur, itaat yolunda yürü ve yaşa.

Sekizincisi: Mü’minleri kardeş bil, onları sev, onlara yardım et, onların sevinçleriyle sevin, acılarına ortak ol; sakın onlara düşmanlık etme, onlarla çarpışma.

Dokuzuncusu: Gururdan, kibirden, her türlü beyinsizlikten uzak dur. Mütevazı, alçak gönüllü ol.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar