Durum Nedir

Bu Gidiş Nereye?Bir fikir, davranış, hal, kurum iyi midir kötü mü, doğru mudur yanlış mı; bunu gösteren islamî ölçüler, kriterler, endazeler vardır. Bunlara kısaca kriter diyelim…İslamî...

Bu Gidiş Nereye?
Bir fikir, davranış, hal, kurum iyi midir kötü mü, doğru mudur yanlış mı; bunu gösteren islamî ölçüler, kriterler, endazeler vardır. Bunlara kısaca kriter diyelim…
İslamî kriterlere göre Türkiyenin durumu iyi midir kötü müdür, iyiye mi gitmektedir kötüye mi?
Halkın büyük çoğunluğu Müslüman ama beş vakit namaz kılmıyor… Namaz, İslam dininin beş şartından ikinci önemli şartı olduğuna göre, namaz kılanların azınlığa düşmüş olması çok büyük bir noksandır, çok kötü bir alamettir.
Türkiye gibi Müslüman bir ülkede Yahudilerin cumartesi günü tatildir, Hıristiyanların pazar günü tatildir ama Müslümanların cumasında tatil yapılmamaktadır. Bu da kötüdür. (Bütün İslam dünyasında cuma günü tatil yapılmaktadır.)
Halkın yarısını kadınlar ve kızlar oluşturuyor. Onların kılık kıyafetleri İslam’a, Kur’ana, Sünnete, Şeriata uygun mudur, değil midir?
Müslüman halk İslam evlerinde mi oturuyor?
Müslümanların, İslam dinine uygun Müslümanca bir hayat sürmeleri için onlara İslam öğretilmekte midir?
Ticaret, iş, sanayi sektöründe islamî ölçüler, kurallar mı geçerlidir?
Ülkede İslam ahlakı mı hâkimdir, câhiliye ahlakı mı?
Din inanç, can mal, nesep güvenliği var mıdır?
Evet, Türkiye iyidir veya kötüdür derken, Müslüman bu ölçülere göre konuşacak, hüküm verecektir.
Son zamanlarda akıl almaz bir maddî kalkınma ve imar oldu. Büyük asma köprüler, denizin yedi kat altından geçen Marmaraylar, dev havaalanları, otoyollar, gökdelenler, AVM’ler, neler neler… Bunlar islamî kriterler midir?.. Kesinlikle değildir.
İslam gökdelenlere nasıl bakmaktadır?.. Peygamberimiz (Salat ve selam olsun ona) bir hadisinde, âhir zamanda deve çobanlarının, senin binan mı daha yüksek benim binam mı diye birbirlerine nispet yapacaklarını bildirmiştir.
İstanbul’a üçüncü köprü yapılıyor. Şehrin nüfusu beş milyonu geçmeseydi, iki köprü bol bol yetecekti. Şu anda beş köprü yapılsa trafik yine çözülmez.
Maddî kalkınma ve zenginlik ile ahlak maneviyat birlikte yükselmezse, maddiyat yükselirken maneviyat alçalırsa, seviye farkından iyilik doğmaz, kötülük doğar.
Soruların sorusu şudur: İslamî ölçülere, kriterlere, Kur’ana göre Türkiyenin düzeni veya sistemi iyi midir, kötü müdür?
Bu sistem Kur’an kriterlerine, Sünnet kriterlerine uygun mudur, yoksa ters mi düşmektedir?
İslam dini, Müslümanların israftan, lüksten, şatafattan kaçmalarını emr ediyor. Bizim için en güzel model ve örnek olan Resulullah Efendimiz gayet mütevazı bir hayat sürmüştür. Son yıllardaki maddî kalkınmaya, zenginliğe paralel olarak bir kısın zenginlerimizin, Kur’ana Sünnete ve hikmete aykırı olarak cahili bir lükse kapıldıklarını inkar mümkün müdür?
Herkes için söylemiyorum, bir kısım Müslümanlar aşırı lüks, aşırı israflı turistik umreler yapıyor. Umre farz değil, nafile bir ibadettir… Böyle bir ibadetin lüks, israf, şatafat, gösteriş içinde yapılması doğru mudur?
Ülkemizde her gün dört milyon ekmek çöpe atılıyor. Böyle bir şey, korkunç bir günah israf ve nankörlük değil midir?
İslam kadınlarının kaçta kaçı Kur’ana Sünnete, Şeriata, İslam ahlakına göre giyinmektedir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi Müslüman 25 Şubat 2018 | 3.783 Okunma Baba Çok Ağlamış 18 Şubat 2018 | 2.391 Okunma Kurtarıcı Öğütler 11 Şubat 2018 | 1.819 Okunma Tolgaç ve Olgaç Beyler 04 Şubat 2018 | 725 Okunma Suçlular Sünnîlerdir 28 Ocak 2018 | 1.186 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar